2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Orkaitėje keptas starkis


Greiti ir sveiki pietūs. Svarbiausia, nereikia stovėti prie viryklės;)
Žuvis skaniausia, kai jos neužgožia įvairūs prieskoniai- tada gali mėgautis ir pajusti tikrą žuvies skonį. Tereikia druskos, pipirų, citrinos ir šakelės rozmarino. Ir aišku- šviežios žuvies:)
Reikia:
  • 1 kg starkio
  • druskos
  • pipirų
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • šviežio rozmarino
  • 1/3 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų sviesto
  • 3- 4 morkų
  • 6- 7 bulvių
Žuvį nuskutame, išdarinėjame. Nuplovę pasūdome, apibarstome šviežiai maltais pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir leidžiame pasimarinuoti valandą laiko. Žuvį dedame į kepimo indą, sudedame nuskustas ir susmulkintas bulves( į 4- 6 dalis) ir morkas( griežinėliais). Morkas ir bulves pasūdome, viską apibarstome smulkintu česnaku ir rozmarinu. Uždedame sviesto gabalėlius ant bulvių ir žuvies.
Uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25- 30 minučių. Foliją nuimame ir dar kepame apie 15 minučių.


Galima patiekti su grietinėlės padažu, kuriam
reikia:
  • didelio svogūno
  • 200 ml grietinėlės 
  • prieskoninių žolelių
  • druskos
  • pipirų
 Ant šlakelio aliejaus ir šaukšto sviesto pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkepa, supilame grietinėlę. Padruskiname, papipiriname ir įdedame mėgstamų prieskoninių žolelių. Padažą verdame ant lėtos ugnies apie 10 minučių arba kol grietinėlė sutirštėja.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą