2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis
Su šventėm
Linkiu visoms ir visiems nuoširdžių, jaukių, šeimyniškų, ramių ir šiltų kūčių. O Kalėdos te būna džiaugsmingos ir nuspalvintos šypsenom.
Su šventėmis.
Ačiū, kad užsukat į svečius.
2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis
Homemade kalėdiniai papuošima
Namuose gaminti kalėdiniai papuošima skirti puošti eglutę, šakas ar net raudono vyno butelį, jei nešatės jį į svečius. O gal ant jo nutūps šiltas palinkėjimas draugams ar giminaičiams, ir taps dovanos pakuotės puošmena.
Nesudėtinga, originalu ir labai smagu, o ypač jei turit vaikų.
Reikia:
- 1 stiklinės valgomosios sodos
- 1/2 stiklinės kukurūzų krakmolo
- 3/4 stiklinės vandens
Puodą kuriame kaitiname tešlą, uždengiame dangčiu, kad tešla neapdžiūtų ir paliekame atvėsti. Mes visiško atvėsimo nesukaukėme, dirbome su maloniai šilta. Vėstant tešlai man ji pasirodė net per trapi, tad sudrėkinau rankas ir paglosčiau masę ir ji vėl tapo tokia kaip buvusi. Kočiojame atvėsusią masę( apie 5 mm storio) ant darbastalio ar kepimo popieriaus ir spaudžiame norimos formos žaisliukus. Šiaudelio pagalba padarome skylutę perverti siūlui( čia smagiausia dalis buvo, nes šiaudelyje lieka masės gabalėlis, tad jį reikia išpūsti. Vyko šaudymas.). Keliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Džioviname 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą. Praėjus pusvalandžiui apverčiame.
Šiuos žaisliukus galima palikti baltus, dekoruoti dažais ar akmenėliais. Galima nulakuoti, jei norite, kad žaisliukai džiugintų ne vienus metus.
Labai smagus užsiėmimas snieguotam žiemos vakarui, kai norisi pabūti visiems kartu ir padaryti kažką gražaus.
Smagių ir kūrybiškų žiemos vakarų.
Idėja paimta: Išbandyti receptai.
2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis
Šokoladainis su Oreo sausainiais
Pas Neringą radau šį tobulą šokoladainį, tinkantį šaltiems ir snieguotiems žiemos vakarams...
Labai malonu valgyti šokoladinį pyragą besimėgaujant šilta čiobrelių arbata...arba mėtų...arba tokia, kokia patinka...
Į paruoštą masę palaipsniui supilame miltų, kakavos, druskos mišinį ir sumaišome tešlą. Oreo sausainius susmulkiname( maždaug į 4 dalis).
Kepimo formą (naudojau pailgą duonos) išklojame kepimo popieriumi. Daugiau nei pusę kakavinės masės paskleidžiame ant skardos dugno ir išdėliojame daugiau nei pusę oreo sausainių. Suspaudžiame į tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstome varškės masę ir vėl likusią kakavinę masę. Ant viršaus sudedame likusius sausainius.
Paruoštą pyragą dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 minučių.
Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.
Skanaus.
Labai malonu valgyti šokoladinį pyragą besimėgaujant šilta čiobrelių arbata...arba mėtų...arba tokia, kokia patinka...
Šokoladinis pyragas- gerai, o šokoladainis su Oreo sausainiais- intriguoja, neragauta, įdomu. Todėl ir išbandyta ir nenusivilta, visiškai:).
Taigi šiam pyragui reikia:
- 16 sausainių oreo
- 115 g sviesto
- 75 g.cukraus
- 300 g trintos varškės arba tepamo varškės sūrelio( aš naudojau President švelnią varškę)
- 80 g.cukraus pudros
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 120 g miltų
- 45 g karčiosios kakvos
- 1/3 arbat. šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
Į paruoštą masę palaipsniui supilame miltų, kakavos, druskos mišinį ir sumaišome tešlą. Oreo sausainius susmulkiname( maždaug į 4 dalis).
Kepimo formą (naudojau pailgą duonos) išklojame kepimo popieriumi. Daugiau nei pusę kakavinės masės paskleidžiame ant skardos dugno ir išdėliojame daugiau nei pusę oreo sausainių. Suspaudžiame į tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstome varškės masę ir vėl likusią kakavinę masę. Ant viršaus sudedame likusius sausainius.
Paruoštą pyragą dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 minučių.
Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.
Skanaus.
2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis
Meduoliai
Ar pas jus jau kvepia cinamonu, gvazdikėliais ir imbierais? Pas mus jau. Nieko nėr jaukiau, kai už lango šalta, pasiraitojus rankoves- minkyti maloniai glotnią tešlą, kočioti, spausti formelėmis meduolius ir miltinom rankom paglostyti vaiko skruostą( juk darbuojamės dviese:)). Mums buvo smagu kepti... o po to jau ir valgyti.
Nesakykit, kad dar anksti, juk niekad nebūna per daug švelnumo, gėrio ir pabuvimo kartu. O ir skanaus maisto nebūna per daug ;).
Reikia:
- 450 g miltų( man prireikė dar poros saujų)
- 100 g medaus
- 150 g rudojo cukraus
- 1 arbat. šaukštelio nugesintos sodos
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 1 arbat. šaukštelio malto imbiero
- žiupsnelio muskato
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 1/2 arbat. šaukštelio gvazdikėlių maltų
- žiupsnelio pipirų
Kai masė tampa vienalytė, tada šaukštelį sodos užgesiname šaukšteliu grietinės ir dedame į masę. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Man prireikė dar poros saujelių miltų, kad tešla taptų kočiojama.
Nieko nelaukus barstome darbastalį miltais, kočiojame tešlą ir spaudžiame norimos formos meduolius.
Kepame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, 220 laipsnių orkaitėje, tol, kol meduoliai pakils ir čiut paruduos. Neperkepkit. Jei norit galit papuošti glaistu.
Adaptuota pagal: Skanus gyvenimas
Piemenų pyragas sekmadienio pietums
Kai už lango baltuoja pirmasis sniegas, ūžia vėjas- pats tas tokiam pyragui. Jis skanus, sotus ir žiemiškas.
Reikia:
Išverdame bulves, sutriname bulvių košę, įpylę pieno ir įdėję sviesto. Pagardiname muskatu ir tarkuotu sūriu.
Į kepimo indą sudedame mėsą su daržovėmis, o ant viršaus uždedame bulvių košę.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40- 50 minučių.
Skanių pietų.
P.S. Kartais vietoj pupelių naudoju virtas šparagines pupeles, taip pat labai skanu.
Reikia:
- 600 g maltos jautienos
- 2- 3 morkų
- didelio svogūno
- poro
- 2 skiltelių česnako
- aitriojo čili pipiriuko
- 1 paprikos
- skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže
- 1 šaukšto sojos padažo
- druskos
- pipirų
- prieskoninių žolelių
- 1 šaukšto saldžios paprikos miltelių
- 10- 12 bulvių
- pieno
- šaukšto sviesto
- saujos tarkuoto kietojo sūrio
- muskato žiupsnelio
Išverdame bulves, sutriname bulvių košę, įpylę pieno ir įdėję sviesto. Pagardiname muskatu ir tarkuotu sūriu.
Į kepimo indą sudedame mėsą su daržovėmis, o ant viršaus uždedame bulvių košę.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40- 50 minučių.
Skanių pietų.
P.S. Kartais vietoj pupelių naudoju virtas šparagines pupeles, taip pat labai skanu.
2012 m. lapkričio 30 d., penktadienis
Vienuolika:)
Elektroniniu paštu atskriejo Voriuko kvietimas pažaisti:). Na, ką gi žaidžiam.
Prieš žaidimą prisimename taisykles:
Žaidžiam?
Prieš žaidimą prisimename taisykles:
1. Kiekvienas privalo nurodyti 11 atsitiktinių teiginių apie save...
2. ...atsakyti 11 klausimų, užduotų ankstesniojo blogger'io...
3. ...sukurti kitus 11 klausimų, kuriuos atsakytų užtagintieji blogger'iai...
4. ...užtaginti 11 blogger'ių su mažiau nei 200 sekėjų...
5. ...informuoti apie tai užtagintuosius...
6. ...nekeršyti netaginti atgal.
Taigi, pirmiausia atsitiktiniai dalykai apie save:
- Be galo myliu savo šeimą: vyrą, sūnų ir šunį. Dėl pirmų dviejų galiu padaryti viską, dėl paskutinės daug :)
- Myliu gyvenimą, net jei kartais jis ir juokiasi iš manęs.
- Džiaugiuosi žiemą ir pirmu sniegu:)
- Užuodžiu Kalėdas ir tai veža...
- Jau iškepiau pirmą partiją meduolių ir kūčiukų. Manot ankstoka? O aš manau, kad jau ne...
- Pakabinom advento maišelius nykštukui, kuris palieka dovanų mažajam, o jo veiduką nušviečia šypsena.
- Kiekvieną vakarą iki Kalėdų būsiu nykštuku...
- Kai neskaitau ir nevartau knygų ar žurnalų apie maistą, skaitau apie vaikus ir jų auklėjimą. Noriu suprasti savo vaiką ir noriu būti geresne mama.
- Patinka" Riesling" vynas ir nieko sau nepadarau. Skanus jis man ir viskas.
- Noriu paplepėt su savo senai matytom draugėm, bet taip iš širdies iki vėlumos.
- Džiaugiuosi, kad paskutinis dalykas- pripažįstu, buvo nelengva;)
1. Kokią knygą norėtum matyti ekranizuotą?
Jodi Picoult visos knygos nusipelno ekranizacijos.
2. Kokio vardo savo šuniui/katinui/žuvytei niekada neduotum?
Niekada nesakyk- niekada:)
3. Tirpi kava ar kava su nuosėdomis?
Su nuosėdom, tirpi man kažkoks nesusipratimas:)
4. Jei galėtum, kokį maisto produktą uždraustum pardavinėti?
Energetinius gėrimus.
5. Prie ko eilėje sutiktum laukti nors ir per naktį?
Prie šokolado, jei mėnesį būčiau jo nevalgiusi :D
6. Kokį paskutinį dalyką padarai prieš atsiguldama(s) miegoti?
Išjungiu šviesą.
7. Koks įvykis labiausiai neigiamai nustebino 2012 metais?
Nenoriu galvoti apie blogus dalykus.
8. Kokią užsienio kalbą norėtum išmokti?
Patobulinti anglų ir išmokti italų.
9. Kvailiausias žmonijos išradimas?
Gal pinigai.
10. Kokiais socialiniais tinklais/svetainėmis naudojiesi?
Per daug, kad visas išvardinti.
11. Ar 2012-12-21 bus pasaulio pabaiga?
Tikrai ne.
Manieji vienuolika klausimų:
- Kiek dabar valandų?
- Kokioje šalyje norėtum gyventi?
- Ar tiki stebuklais?
- Kas tau pasaulyje brangiausia?
- Su kokiu žymiu žmogumi norėtum pakalbėti prie puodelio kavos ar arbatos?
- Mėgstamiausias kokteilis, koks jis?
- Ramus vakaras ar vakarėlis?
- Žiema ar vasara?
- Vilnonės kojinės ar tapkutės su kailiuku?
- Kava ar arbata?
- Desertas ar kepsnys?
Žaidžiam?
2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis
Varškės pyragas
Labai skanus ir švelnaus skonio varškės pyragas.
Reikia:
- 75 g sviesto
- 60 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 ir 1/2 stiklinės miltų (apie 250g)
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 130 g cukraus
- 1 šaukšto aliejaus
- 500 g varškės
- 130 ml pieno
- pakelis D.Oetker vanilinio pudingo
Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi,
miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi
išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir
aliejumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kitame
inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir
išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
Skanaus.
Šaltinis: Duonos ir žaidimų irSaulėta virtuvė
2012 m. lapkričio 20 d., antradienis
Grietininiai rageliai
Reikia:
- 500-600 g miltų
- 200 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 5 šaukštų cukraus
- 1/2 arbat. šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 50 ml. grietinės
- 50 ml. aliejaus
- ir kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai)
- sezamo sėklų( pabarstymui)
Beriame
į dubenį 500 g miltų, mieles, cukrų, druską ir viską išmaišome. Miltuose padarome duobutę ir į ją supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus
kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą sviestą. Išmaišome. Jei tešla limpa - įberiame miltų. Man papildomai dar truputį reikėjo miltų. Kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.
Tešlą dalijame į dvi dalis. Iškočiojame ploną 50 cm. skersmens lakštą, supjaustome
į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo
popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Kildinau apie 30 minučių. Pakilusius ragelius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstoe sezamais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja.Skanaus.
Šaltinis: AJ receptai
2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis
Obuolių pyragas... tiesiog labai labai skanus
Viskas viename... minkštas, trapus, saldus, saldžiarūgštis...tiesiog labai labai skanus.
Reikia:
biskvitui:
Biskvitui reikalingus produktus sumaišome į vientisą tešlą- kiaušinius išplakame su cukrumi, grietine. Tada įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Atsegamą kepimo formą 23 cm išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Supilame paruoštą tešlą.
Iš sutarkuoto sviesto ir miltų, pirštų galais pagaminame trupinius, supilame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos ir apiberiame trupiniais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėj 1 val.
Skanaus.
Šaltinis: Mazoj virtuvelej
Reikia:
biskvitui:
- 2 kiaušinių
- 150 ml grietinės
- 150 g miltų
- 150 g cukraus
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 120 g sviesto
- 150 g rudojo curaus
- 150 g miltų
- 1 šaukšto cinamono
Biskvitui reikalingus produktus sumaišome į vientisą tešlą- kiaušinius išplakame su cukrumi, grietine. Tada įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Atsegamą kepimo formą 23 cm išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Supilame paruoštą tešlą.
Iš sutarkuoto sviesto ir miltų, pirštų galais pagaminame trupinius, supilame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolius sudedame ant tešlos ir apiberiame trupiniais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėj 1 val.
Skanaus.
Šaltinis: Mazoj virtuvelej
2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis
Kiaulienos suktinukai
Reikia:
- kiaulienos nugarinės
- garstyčių
- druskos
- pipirų
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 aitriosios paprikos
- 1 saldžiosios paprikos
- šaltai rūkyto kumpio
- saldžiosios paprikos miltelių
- miltų apvoliojimui
Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kapotą aitriąją papriką. Susipjaustome saldžiąją papriką juostelėmis. Plonai supjaustome šalto rūkymo kumpį.
Ant išmuštos mėsytės klojame rūkytos mėsos gabalėlį, dedame šaukštą kepintų svogūnų su aitriąja paprika, įdedame kelias juosteles saldžiosios paprikos ir susukame ir sutvirtiname dantų krapštuku.
Suktinuką apvoliojame miltuose ir apkepame iš visų pusių tame pačiame aliejuje, kur kepė svogūnai.
Dedame suktinukus į kepimo skardą, pabarstome saldžiosios paprikos milteliais ir uždengiame folija.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių ir dar 15 minučių nuėmę foliją.
Labai skanu.
Patiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Prancūziškas obuolių pyragas
Pas David Lebovitz, štai kur radau šį nepaprasati skanų ir romu kvepiantį obuolių pyragą.
Reikia:
Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Puode ištirpiname sviestą.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo, įdedame vanilinį cukrų ir galiausiai romą. Viską išplakame. Į kiaušinių masę pilame puse miltų ir išmaišome, tada pilame puse tirpdyto ir kiek pravėsusio sviesto. Atsargiai išmaišome ir supilame likusius miltus ir galiausiai likusį sviestą. Tešla gaunasi tarsi aksominė.
Tešlą supilame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi( naudojau atsegamą 23 cm skersmens formą).
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, supilame ant tešlos ir ranka ar mentele truputį įspaudžiame į tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Patikriname dantų krapštuku, jei jis sausas- pyragas iškepęs.
Skanaus
Reikia:
- 110 g miltų
- 2 kiaušinių( kambario temperatūros)
- 150 g cukraus
- 115 g sviesto
- 3 šaukštų tamsaus romo
- žiupsnelio druskos
- 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 obuolių
Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Puode ištirpiname sviestą.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo, įdedame vanilinį cukrų ir galiausiai romą. Viską išplakame. Į kiaušinių masę pilame puse miltų ir išmaišome, tada pilame puse tirpdyto ir kiek pravėsusio sviesto. Atsargiai išmaišome ir supilame likusius miltus ir galiausiai likusį sviestą. Tešla gaunasi tarsi aksominė.
Tešlą supilame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi( naudojau atsegamą 23 cm skersmens formą).
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, supilame ant tešlos ir ranka ar mentele truputį įspaudžiame į tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Patikriname dantų krapštuku, jei jis sausas- pyragas iškepęs.
Skanaus
2012 m. spalio 29 d., pirmadienis
Susukta duonelė su prieskoninėmis žolelėmis, džiovintais saulėje pomidorais ir česnaku
Pikantiška, neįprasta ir skani tiek su taure vyno ar tiesiog garuojančia arbata, paskaninta lašeliu medaus. Išbandykit.
Reikia:
- 1 stiklinės šilto vandens
- 1 stiklinės kukurūzų miltų
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 arbat. šaukštelio sausų mielių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 arbat. šaukštelio cukraus
- 1 arbat. šaukštelio druskos
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus( 2 panaudojau iš džiovintų pomidorų)
- 5 džiovintų saulėje pomidorų
- saujos prieskoninių žolelių( petražolių, bazilikų, čiobrelių, mairūnų)
- 4- 5 skiltelių česnako
Į dubenį supilame miltus, druską, aliejų ir suputojusias mieles. Viską gerai minkome apie 5 minutes. Tada dedame į aliejumi pateptą dubenį ir paliekame valandai užklotą, kad tešla pakiltų.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Supjaustome smulkiai prieskonines žoleles, džiovintus pomidorus. Sukapojame česnaką ir viską užpylę aliejumi išmaišome.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio.
Gautą blyną gausiai aptepame įdaru ir supjaustome juostelėmis.
Į skardą patiesiame kepimo popierių, imame juostelę, sukame į ritinėlį ir dedame į skardos vidurį. Imame sekančią juostelę ir sukame ant jau pradėto ritinėlio ir taip susukame visas juosteles.
Savo susuktą duonelę paliekame 30 minučių dar pakilti ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.
Skanaus.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
2012 m. spalio 28 d., sekmadienis
Mielinis cinamono juostelių pyragas
Saulėtą rudens popietę, dar lauke, su garuojančios arbatos puodeliais, mėgavomės šituo pyragu. Dieviškai skanu... Tikrai...
Net nepastebi, kaip rankos pačios tiesiasi ir plėšia dar vieną cukruotą lapelį...
Reikia:
- 2 ir 3/ 4 puodelio miltų, plius keli šaukštai kočiojimui
- 1/ 4 puodelio cukraus
- 2 ir 1/ 4 a.š. sausų mielių
- 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
- 50 g sviesto
- 1/3 puodelio pieno
- 1/ 4 puodelio vandens
- 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 didelių kiaušinių
- 50 g sviesto
- 1 puodelio cukraus
- 2 ir 1/ 2 arbat. šaukštelio cinamono
Sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje . Puode viriname pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsiname, kol tampa kūno temperatūros. Pilame pieną, vandenį, ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišome mediniu šaukštu, o po to minkome rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą miltų, kol taps lengviau minkoma. Man prireikė dar visų 6 šaukštų. Minkome apie 3 minutes. Po to dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir laikome šiltai, kol padvigubės ( apie 1 val).
Kai
tešla pakyla, ją truputi paminkome ant miltuoto paviršiaus ir paliekame 5
minutes pailsėti. Tuo metu ištirpiname sviestą. Sumaišyti cinamoną ir cukrų. Plonai iškočiojame tešlą.Ištepame lydytu sviestu ir pabarstome cinamono cukraus mišiniu. Cukraus atrodys per daug,bet taip ir turi būti. Tešlą
supjaustome juostomis( maždaug tokio pločio kokia jūsų kekso- duonos skarda), jas sudedame vieną ant kitos ir padaliname į
6 lygias dalis. Kepimo formą išklotjame kepimo popieriumi, sudedame tešlos juosteles ir paliekame pakilti (apie 40 min). Kepame 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos.
Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė
Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė
Belgiški vafliai širdelių pavidale:)
Viršus traškus, o vidus minkštas. Labai skanūs.
Reikia:
- 10 g sausų mielių
- 3 stiklinių pieno
- 3 didelių kiaušinių
- 3/ 4 stiklinės sviesto
- 1/ 2 stiklinės cukraus
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 stiklinių miltų
Labai skanūs.
Šaltinis: Valgom Europą
2012 m. spalio 24 d., trečiadienis
Sausainiukai- sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu
Paprasti, bet tikrai neprasti.;)
Reikia:
Ant kepimo popieriaus kočiojame tešlą vis pabarstydami miltais( nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepame mėgiamą uogienę ir suvyniojame į vyniotinį. Dedame į šaldytuvą 30 min.
Supjaustome tešlą griežinėliais ir dedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 minučių.
Tik iškeptus sausainius išimame iš skardos, nes vėsdami prilips.
Skanaus.
Šaltinis: Žiupsnelis druskos
Reikia:
- 1 stiklinės miltų
- 1/ 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 1/ 3 stiklinės cukraus
- 60 g sviesto
- 1 kiaušinio
- mėgstamos uogienės ar džemo
Ant kepimo popieriaus kočiojame tešlą vis pabarstydami miltais( nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepame mėgiamą uogienę ir suvyniojame į vyniotinį. Dedame į šaldytuvą 30 min.
Supjaustome tešlą griežinėliais ir dedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 minučių.
Tik iškeptus sausainius išimame iš skardos, nes vėsdami prilips.
Skanaus.
Šaltinis: Žiupsnelis druskos
2012 m. spalio 16 d., antradienis
Obuolių ir spanguolių pyragas
Labai skanus, saldžiarūgštis skonis. Plonytis ir trapus pagrindas ir saldžiarūgštis įdaras labai dera. Bet šis pyragas pridarė man daug darbo- orkaitę valiau gal valandą.Mat šildomos spanguolės pradėjo sproginėti, o jų sultys aptaškė visas orkaitės sieneles. Tad siūlau šį pyragą kepti prieš atliekant pirolizę, arba, jei jums patinka šveisti. Manau, kad orkaitę puikiai apsaugotų ir folija, kuria reikėtų pridengti pyragą. Tad jei pasiryžote, skaitykite toliau;)
Reikia:
Kepimo skardą( 27 cm skersmens) patepame sviestu ir pirštų pagalba paskirstome tešlą skardoje ir ant jos kraštelių.
Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos. Ant obuolių užberiame spanguoles. Apiberiame cukraus ir krakmolo mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
Adaptuota pagal: žurnalo" Mano namai" receptų knyga " Obuolių pyragai" 90 psl.
Reikia:
- 100 g sviesto
- 1- 1,5 stiklinės miltų
- 1 šaukšto cukraus
- 2 šaukštų vandens
- 3- 4 obuolių
- 1 stiklinės spanguolių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 šaukštų bulvių krakmolo
Kepimo skardą( 27 cm skersmens) patepame sviestu ir pirštų pagalba paskirstome tešlą skardoje ir ant jos kraštelių.
Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos. Ant obuolių užberiame spanguoles. Apiberiame cukraus ir krakmolo mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
Adaptuota pagal: žurnalo" Mano namai" receptų knyga " Obuolių pyragai" 90 psl.
2012 m. spalio 2 d., antradienis
Obuolių plokštainis su razinomis
Reikia:
- 500- 600 g obuolių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 100 g sviesto
- 1 nepilnos stiklinės razinų
- 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 1,5 stiklinės miltų
- žiupsnelio druskos
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto sezamo sėklų
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su cukrumi, įpilame lydytą sviestą, tada- vanilinio, druskos ir miltų mišinį. Suberiame razinas ir viską išmaišome. Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sudrėkinto šaukšto pagalba užtepame tešlą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame obuolių skilteles, apiberiame cukrumi, cinamonu ir sezamo sėklomis. Kepame 35- 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 56 psl.
2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis
Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos
Skanus ką tik iškeptas, skanus pravėsęs. Bet rytojaus dieną- jis tikrai dangiškas. Rekomenduoju.
Reikia:
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl.
Reikia:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
- 500 g obuolių
- 50 g sviesto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 citrinos sulčių
- 2 šaukštų brendžio arba kalvadoso
- 1- 1,5 stiklinės miltų
- 1/2 stiklinės rudojo cukraus
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 100 g sviesto
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl.
2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis
Trapios tešlos pyragas su obuoliene
Obuoliai karaliauja visur ir visokiomis formomis:)
Reikia:
- 110 g sviesto
- 80 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 kiaušinio trynio
- 250 g miltų
- 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- saujos cukraus, viršui apibarstyti
- uogienės, kokios mėgstat
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išsukame, tada įdedame kiaušinio trynį ir taip pat gerai išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviestinę masę. Gerai išmaišome( tiksliau išminkome). Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Likusią tešlą, rankų pagalba paskleidžiame kepimo formoje, padarome pagrindą ir kraštelius. Forma su tešla keliauja į šaldiklį 30 min.
Kai tešla jau apstingsta, aptepame uogiene( sunaudojau apie 300 ml.). Sušalusios tešlos dešrelę supjaustome griežinėliais ir apdedame pyrago viršų. Apiberiame saujele cukraus. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.
Vaišinamės kai pyragas visiškai atvėsta.
Labai skanus, tikrai.
Šaltinis: Little world
2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis
Dvarininkės obuolių pyragas
Obuolių pyragų klasika. Puikus prie puodelio kavos ar arbatos jaukią rudens popietę.
Reikia:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.
Reikia:
- 200 g sviesto
- 1 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės bulvių krakmolo
- 2 šaukštų miltų
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 500 g obuolių
- 2 šaukštų cukraus
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).
Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)