2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Džiovinti pomidorai aliejuje



Reikia:
  • džiovintų pomidorų
  • 2000 ml acto 9 proc
  • 200 ml vandens
  • alyvuogių aliejaus
  • 3- 4 skiltelių česnako( kiekvienam stiklainėliui)
  • pipirų grūdelių
  • džiovinto baziliko
Pomidorus supjaustome ketvirčiais ir išdžioviname specialioje vaisių ir daržovių džiovyklėje arba orkaitėje.
Iškaitiname stiklainėlius.
Į puodą supilame vandenį ir actą, užverdame. Užvirus išjungiame  ir supilame džiovintus pomidorus bei česnako skilteles. Palaikome tik 3- 4 sekundes ir viską išimame lauk.
Į stiklainėlius dedame džiovintus pomidorus, česnakus, pipirus, džiovintus bazilikus. Užpilame alyvuogių aliejumi. Pridengiame dangteliais ir dedame į puodą kaitinti. Vandens pripilame, kad apsemtų 2/ 3 stiklainio. Kaitiname 10- 15 min., užsukame dangtelius ir laikome mėnesį vėsiai. Po mėnesio lepinamės džiovintais pomidorais.

Skanaus.
Adaptuota pagal: Visko po trupinėlį

Su medumi marinuotos paprikos



Neringa rašė, kad jau išbandytas ir tikrai geras receptas. Bandau ir aš.
Sunaudojau 3,5 kg paprikų ir pridėjau 8vnt po 0,5 litro stiklainėlius.

Pasiruošiame stiklainius. Į kiekvieną įdedame po lauro lapą, česnako skiltelę, keletą pipirų, čiobrelio šakelę ir po arbatinį šaukštelį medaus.
Paprikas nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome kaip patinka( aš pjausčiau platesnėm juostelėm). Paprikas dedame į verdantį vandenį ir paverdame 3- 5 minutes. Tada sudedame į stiklainius. Verdame marinatą.
Marinatui reikia:
  • 1 litro vandens
  • 200 ml cukraus
  • 200 ml acto 9 proc.
  • 200 ml aliejaus
  • 1 šaukšto druskos
Užverdame vandenį, supilame cukrų, druską, actą ir aliejų. Gerai išmaišome ir gautu marinatu užpilame paprikas. Užsukame dangtelius ir laukiame žiemos arba ne( ragaujam dabar:)).



Skanaus.