2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Burokėliai kitaip arba burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais


Pikantiškos ir neįprasto skonio burokėlių salotos. Malonus slyvų saldumas persipynęs su česnako aštrumu, burokėlių lengvume atrandamas ir graikinio riešuto skonis. Neįprasta, bet skanu.



Reikia:
  • 2 didelių virtų burokėlių
  • saujos džiovintų slyvų
  • saujos graikinių riešutų
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2- 3 šaukštų majonezo
  • drukos
  • pipirų
Išverdame burokėlius. Slyvas 30 minučių užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išmirkti. Burokėlius supjaustome smulkiais kubeliais, susmulkiname džiovintas slyvas, graikinius riešutus ir česnakus. Pagardiname pipirais, druska ir išmaišome su 2- 3 šaukštais majonezo.


Skanaus.
Idėja: iš parduotuvės "IKI" vitrinos:)

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Ąsotis naminio jogurto


Lengvos tekstūros, švelnus ir be galo skanus jogurtas. 
Reikia:
  • 1 litro pieno( naudojau 2,5% riebumo)
  • 125 ml natūralaus jogurto
Pieną užverdame ir paliekame atvėsti iki 40-45 laipsnių. Kadangi termometro neturiu, matavau pirštu. Įkišus pirštą į pieną, reikia suskaičiuoti iki 15, jei tai padaryti įmanoma, tada pienas reikiamos temperatūros. Į pravėsusį pieną įmaišome jogurtą. Uždengiame indą folija, įsukame į rankšluostį ir paliekame 6- 8 valandoms surūgti. Vėliau laikome šaldytuve. Šitaip pagamintą jogurtą reikia suvartoti per 6- 7 dienas.
Naudojame įvairiai- jogurtiniams blyneliams, pusryčiams su granola ir uogomis, o gal mėsytės marinavimui ir dar daugeliui dalykų.
Išbandykit, tikrai verta.


P. S. mano ąsotis jau tuštėja:)
Skanaus.