2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Mielinės vaflinės širdelės su bananais


Pirmą kartą naudojau šaltą, mielinės tešlos, kildinimo būdą. Tikrai nenusivyliau. Tešla puikiai iškilo. Pusryčiams skanavom šiltas mielines širdeles su trintomis mėlynėmis.
Vafliai kvepia cinamonu, imbieru, muskatu... man padvelkė kalėdine nuotaika ir meduoliais. Nors ir artėja vasara, visai smagu užuosti kalėdas ir taip norisi tikėti, kad stebuklų tikrai būna;).
Išbandykit, mielinės širdelės tikrai skanios:).
Reikia:

  •  4 šaukštų (60 g) išlydyto sviesto (~40 laipsnių)
  •  1 puodelio pieno (~40 laipsnių)
  •  1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto( naudojau vanilinį cukrų)
  •  2 puodelių miltų
  •  1 šaukšto rudojo cukraus
  •  1,5 arbat. šaukštelio sausų  arba 25 g šviežių mielių
  •  0,5 arbat. šaukštelio druskos
  •  1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 0,5 arbat. šaukštelio malto muskato
  • 0,25 arbat. šaukštelio malto imbiero
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių( nedėjau)
  • 2 išplaktų kiaušinių

  •  2 didelių prinokusių sutrintų bananų
  • 2 šaukštų grietinės


 Inde sumaišome pašildytą pieną, išlydytą sviestą ir vanilę. Dideliame inde sumaišome miltus, cukrų, mieles ir visus prieskonius. Skystus ingredientus supilame į miltų ir prieskonių mišinį ir gerai išmaišome. Supilame išplaktus kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišome. Uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą. Paliekame šaldytuve 12-24 valandoms( ne ilgiau). Tešlą išimame iš šaldytuvo maždaug 30 min. iki kepimo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Sutrintus bananus sumaišome su grietine ir šią masę įmaišome į atšilusią tešlą. Kepame vaflinėje, kol paruduoja.


Vafliai nėra saldūs, todėl valgėm juos su trintomis mėlynėmis.
Skanių vėlyvų pusryčių:).

2 komentarai:

  1. Ech, gaila, neturiu vaflių keptuvės. Taip jų užsinorėjau, perskaičiusi receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, vaišinu, čiupk vieną. Ir aš neturiu savos vaflinės. Ši skolinta iš vyro mamos;). Pagalvok, gal ir tu turi iš ko dienelei vienai kitai pasiskolinti. Širdelės vertos dėmesio. Mano mažasis vaflinių širdelių mėgėjas, tai vis palepinu:)

    AtsakytiPanaikinti