Vasaros pietums- lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas. Buvo labai labai skanu. Kai pabosta mėsa ir norisi kažko lengvo. Rekomenduoju.
Reikia:
- 2 stiklinių tarkuotos cukinijos
- 1 didelės morkos
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 100 g fermentinio sūrio
- druskos
- juodųjų pipirų
- 2 kiaušinių
- 5 šaukštų miltų
- bazilikų
- šalavijo
- svogūno laiškų
- krapų
Į didelį dubenį sutarkuojam cukiniją. Sudedam smulkiai tarkuotą morką. Pjaustytą kubeliais svogūną bei česnaką. Daržovių tyrę gerai išmaišome. Paskaniname
druska, pipirais, ir visomis prieskoninėmis žolelėmis. Įmušame
kiaušinius. Įdedame miltus ir tarkuotą sūrį. Jei tešla
atrodo nepakankamai tiršta, galima įdėti dar pora šaukštų miltų. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų,
ir dedame po šaukštą tešlos. Kepkite kol blyneliai dailiai apskrus.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Prieskonio pasaką