Dieviškai skanu, greita, lengva ir sotu. Labai tinka lengvai vakarienei ar greitiems pietums. O šiam patiekalui ingredientus galima rasti beveik kiekvieno šaldytuve. Taigi pirmyn prie darbo:D
Reikia:
- 500 g makaronų
- 500 ml grietinėlės
- 2 šaukštų sviesto
- 100 g šalto rūkymo kumpio
- 1 stiklinės žirnelių( naudojau šaldytus)
- 1/2 stiklinės permezano sūrio
- 1/2 stiklinės balto sauso vyno
- 1/2 stiklinės mėtų( šį kartą neturėjau, bet būtinai išbandysiu, kai tik jos paūgės mano eko darželyje:))
- 3- 4 skiltelių česnako
- 2 svogūnų
- druskos
- pipirų
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką ir kumpį. Kai gražiai viskas apkepa, supilame vyną ir kaitiname kol beveik išgaruoja skystis. Supilame grietinėlę , žirnelius. Paverdame porą minučių. Pasūdome, pabarstome pipirais.
Ruošdami padažą užkaičiame puodą su vandeniu makaronams ir išverdame pagal instrukciją.
Išvirtus makaronus sudedame į padažą, išmaišome, Prieš patiekdami apiberiame mėtomis( jei turime) ir permezano sūriu.
Skanaus.