Tai itališkas desertas, nors panašių desertų į šį randama Graikijos, Prancūzijos ir Suomijos virtuvėse.
Kitą kartą bandysiu panna cotta su kava. Nors šis klasikis variantas labai skanus.
Reikia:
- 250 ml pieno
- 250 ml grietinėlės 35%
- 120 g cukraus
- 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
- 10 g želatinos
Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu tiek, kad ją apsemtų. Į puodą supilame grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų ir kaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Kitame puode kaitiname pieną, bet taip pat neužverdame. Karšto pieno truputį pilame į želatiną ir maišome kol želatina ištirpsta. Viską pilame į pieną ir vėl gerai išmaišome šluotele. Gerai išmaišę pieną su želatina viską pilame į grietinėlę ir vėl išmaišome. Supilame į indelius. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą keletui valandų.
Pateikiame su trintomis uogomis ar tarkuotu šokoladu.
Skanaus.