Ruda- geltona- ruda.
Gražios, sodrios spalvos. Skanus pyragas su šokoladiniu pagrindu ir švelniu varškės intarpu.
Tešlai
Reikia:
- 300 g miltų
- 200 g cukraus
- 200 g sviesto
- 2 šaukštų kakavos
- 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
- 1 kiaušinio
Reikia:
- 500 g varškės
- 100 g cukraus
- 170 g grietinės
- 50 g krakmolo
- 4 kiaušinių
Sviestą ištirpiname. Ataušiname, įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps. Suberiame visus sausus produktus ir masę gerai išmaišome. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.
Tuo metu paruošiame pyrago įdarą. Varškę su grietine pertriname iki vientisos masės, sudedame krakmolą ir gerai išmaišome. Atskirai išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilame į varškės masę. Dar kartą gerai permaišome.
Vieną tešlos dalį sutarkuojame burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. Užpilame varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuojame antrąją dalį tešlos. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.
Skanaus.