Turbūt vienas mano mėgiamiausių obuolių pyragų. Greitas ir labai labai skanus. Atvėsimo dažniausiai nebesulaukia, nes suvalgomas dar šiltas.
Reikia:
- 1-1,5 stiklinės miltų
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1 valgomo šaukšto kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 3 kiaušinių
- 3 arbat. šaukštelių aliejaus
- 0,5 stiklinės pieno
- 8 obuolių
- 2 šaukštelių cinamono (kas mėgsta)
Pyrago užpilui:
- 2- 3 šaukštų cukraus
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio
Sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Įmušame kiaušinius, įpilame aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišome.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir įmaišome į tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame tešlą.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 - 40 min.
Tuo metu paruošiame užpilą. Sviestą ištirpdome, kiaušinį išplakame su cukrumi ir supilame tirpintą sviestą, gerai išmaišome. Plakinį užpilame ant pyrago ir dar pakepame 10 - 12 minučių.
P.S Labai skanus obuolių pyragas su traškia saldžia plutele.
Šaltinis: Mano namai" Obuolių pyragai" 2006