2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Stirnienos čenakai

Šeštadienio pietūs. Greita ir labai skanu.
Labiausia turbūt man patinka tai, kad nereikia stovėti prie viryklės. O ir kvapai- nepakartojami...



Reikia:
  • stirnienos kumpio
  • bulvių, morkų
  • raugintų agurkų
  • grietinės
  • pomidorų padažo
  • paprikos
  • pomidorų
  • porų, svogūnų
  • česnakų, lauro lapų
  • juodųjų pipirų grūdelių, pipirų, druskos
  • aitriosios paprikos (kas mėgsta aštriai)
  • prieskoninių žolelių( baziliko, čiobrelio, raudonėlio)
  • aliejaus (mėsos pakepinimui)
Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais apibarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir paliekame marinuotis bent valandai.
Mėsą apkepiname keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kol gražiai apskrus. Morkas supjaustome šiaudeliais, bulves - kubeliais. Susmulkiname svogūnus, česnakus, porus. Raugintus agurkus, pomidorą ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais.
Čenakinėse sluoksniais dedame produktus - morkas, apkeptą mėsytę, porus, svogūnus, česnaką, pomidorus, paprikas, raugintus agurkus ir didesniais kubeliais pjaustytas bulves. Įdedame po lauro lapą, keletą grūdelių pipirų, druskos, aitriųjų paprikų (kas mėgsta aštriai). Užpilame vandens, kad apsemtų bulves ir įdedame po šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Uždengiame ir kepame 200 - 220 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą