2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Marinuoti agurkai, morkos ir svogūnai


Itin traškios.


Reikia:
  • agurkų
  • morkų
  • svogūnų
  • lauro lapų
  • pipirų
marinatui reikia:
  • 2 litrų vandens
  • 2- 3 šaukštų druskos
  •  1,5 stiklinės acto 9 %
  • 2 stiklinės cukraus
Tikslių daržovių proporcijų nėra. Kas skaniausia- dedam daugiausia ;). Agurkus, morkas, svogūnus supjaustome griežinėliais. Į stiklainį įberiame po 4- 5 žirnelius pipirų, po lauro lapą. Daržoves sluoksniuojame taip kaip patinka.
Išverdame marinatą ir užpilame daržoves. Uždedame dangtelį ir dedame į puodą kaitinti. Į puodą įdedame rankšluostėlį, statome stiklainį, įpilame tiek vandens, kad apsemtų pusė stiklainių ir užvirus vandenukui, kaitiname10 minučių. Užsukame dangtelį ir laukiame žiemos;).
Tikrai labai skanu. Daržovės išlieka labai traškios.



Adaptuota pagal: delfi receptai

8 komentarai:

  1. Ah, kaip skaniai atrodo.. Dievinu marinuotas agurkus, svogūnus, morkas... Gerą idėją davei, lėksiu gamint, kai prisikaups visko daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siggy, ne tik atrodo, bet tikrai skanu. Praeitais metais šie stiklainėliai su morkomis dingo vieni pirmųjų.
    Pas mus jau net per daug visko sakyčiau prisikaupė:) Nebespėju konservuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokiam kiekiui marinato kiek kg daržovių eina? daug maž?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Shrekiuke, tikrai nesvėriau daržovių. Kiek ko turėjau ir kaip atrodė, kad bus skanu tiek visko ir dėjau. Be to marinato kiekis priklauso kaip daržoves sudėsi į stiklainius- ar suspausi, ar ne. Kiek pamenu tai šiuo kiekiu užpyliau 11 stiklainių po 0,5 litro.
    Tikiuos nors šiek tiek padėjau;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš kartais paeksperimentuoju tai į šią mišrainę įdedu paprikos gaunasi labai skanu, dar jei įdedu jelapeno tai gaunasi ir šiek tiek aštresni, o mano šeima kai mėgsta aštriai, tai jiems labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti