Labai skanus ir švelnaus skonio varškės pyragas.
Reikia:
- 75 g sviesto
- 60 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 ir 1/2 stiklinės miltų (apie 250g)
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 130 g cukraus
- 1 šaukšto aliejaus
- 500 g varškės
- 130 ml pieno
- pakelis D.Oetker vanilinio pudingo
Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi,
miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi
išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir
aliejumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kitame
inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir
išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
Skanaus.
Šaltinis: Duonos ir žaidimų irSaulėta virtuvė
Labai skaniai atrodo, susiviliojau išbandyti, dievinu cheesecak'us :)) o kokio skersmens kepimo formoje kepėte?:))
AtsakytiPanaikintiRita, ir man patinka varškės pyragai- visokie:). Kepiau 21 cm skersmens formoje, atsegamais šonais. Bet tešlos buvo pakankamai, tai manau, kad 23 cm taip pat pilnai užtektų.
AtsakytiPanaikintiŠį išbandyti tikrai verta. Parašyk, kaip sekėsi.
Sveika, jei būtų noro pažaisti su mumis: http://vorastinkle.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html (jei ne, tai nieko baisaus) :)
AtsakytiPanaikintiVoriuk, pažaisim:)
AtsakytiPanaikintiPyragas gavosi laabai skanus:))) tik kepimo laikas man gerokai pailgėjo, nors masė gavosi kefyro konsistencijos.:)
AtsakytiPanaikintiGali būti, Rita. Manau, kad čia dar ir nuo orkaitės priklauso. Svarbiausia, kad skanu buvo:)
AtsakytiPanaikintiNorėčiau paklausti kokiame karštyje ir kiek laiko reikia kepti pyragą darytą iš pusė porcijos? :)
AtsakytiPanaikintiA, kad jau šis mano keptas pyragas yra iš pusės produktų. O jūs norit jį dar mažinti? Neverta, nes suvalgius gailėsitės, kad tik tiek kepėt:)
AtsakytiPanaikintiKarštis tai toks pats lieka, tik laiką reikėtų sutrumpinti, tiesiog sekti kaip atrodo pyragas. Jį pajudinus vidurys pyrago neturi judėti.