2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Marmurinis keksas



Labai labai skanus, drėgnas, purus ir gražus;). Net trečią dieną keksas išliko drėgnas. Šis keksas tikrai bus kepamas dar ne kartą.
AčiūAušrai už šį receptą.


Reikia:
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės aliejaus( bekvapio)
  • 1 stiklinės ir 2 šaukštų cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 šaukštų kakavos
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus


Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Kepimo formą ištepame sviestu.

Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakame mikseriu kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol sutirštės ir padvigubės kiaušinių masė( 2- 3 min.). Supilame pieną, aliejų ir išmaišome. Dalimis dedame miltus ir atsargiai maišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
Į kitą dubenį supilame 1/ 2 tešlos ir į ją įmaišome kakavą.
Tešlą semiame po nedidelį samtelį ir pilame į skardą. Pilame samtelį kakavinės tešlos, į jos vidurį- geltonosios ir taip kartojame, kol baigiasi tešla. Viskas atrodo štai taip:


Kepame 50- 55 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku, jei jis sausas, keksas iškepęs.
Leidžiame atvėsti ir skanaujame.





Skanaus.

14 komentarų:

  1. Rima, prasom - i sveikata!! labai dailutis tavo zebras; ir kokia gera pilstymo proceso iliustracija!! man labai smagu, kad receptas patiko;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, iliustracija tavo, tik aš ją pasiskolinau. O receptas tikrai labai geras. Visiems patiko. Čia mano keksas Nr.1

    AtsakytiPanaikinti
  3. ar tikrai kepimo miltelių šaukštas ? ne šaukštelis ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki, o stikline, tai kiek ml daugmaz?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar išbandžiau šį receptą, tai dėjau šaukštelį kepimo miltelių, tada nepilną stiklinę aliejaus, nes nebeturėjau daugiau, pridėjau likutį lydyto sviesto, tai gavosi nuostabus, purus keksas!!! :) Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siandien kepeme keksa, nesuprantamais dalykais per 10minuciu sudege :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kepiau ir galvojau: ar išeis nudžiuginti viešnias norveges? Jos taip skaniai kepa tortus, pyragus, o ką jau čia aš... Marmurinis išėjo NUOSTABUS! Ponios sužavėtos. O autorei linkiu laimės!
    Ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Snd kepiau, tikrai nieko gero... visgi sviestas duoda kepiniams kokybe, o sitas receptas pigiai, daug bet skonis 6 is 10.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kepiau jau tris kartus. I baltaja mase ipjaustau obuoli.Nepaprastai skanus keksas.Nesiau i darba, vaisinau viesnias is uzsienio visi buvo begalo suzaveti ir prase recepto.O del anonimo komentaro - taip, sviestas kepiniams duoda kokybe ir riebalu skoni.As asmeniskai negaliu valgyti tokiu keksu, kuriuose tiek sviesto kiek miltu, pvz 300g sviesto, 300g miltu. Man toks riebalas voliojasi burnoje. O sis keksas gaivus ir begalo skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ka tik iškepė manasis. Kepė apie 1.5val net ilgai vidus buvo žalias o viršus jau degė beveik. O ištraukus buvo sūrus... nesuprantu kodėl?

    AtsakytiPanaikinti
  11. puikus keksas. tik idejau tris papildmus saukstus miltu, dziovintu vaisiu, vysniu brandintu sirupe...super gavosi.

    AtsakytiPanaikinti