2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Sūdytas upėtakis

Labai paprasta, sveika ir skanu.


Reikia:
  • 600 g.upėtakio
  • 1 šaukšto druskos
  • 1/2 šaukšto cukraus
  • šviežiai maltų pipirų
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapų
Iš upėtakio išimame filė. Sumaišome druską su cukrumi. Apibarstome šiuo mišiniu žuvį. Užmalame pipirų. Užbarstome kubeliais pjaustytą česnako skiltelę ir susmulkintus lauro lapus( sutryniau tarp pirštų).
Žuvį perlenkiame per pusę( t.y. gražiname į pradinę padėtį:)), dedame į maišelį ir paslegiame. Žuvis keliauja nakčiai į šaldytuvą, o pusryčiams jau mėgaujamės skaniais sumuštinukais.

3 komentarai:

  1. Labai sudomino jusu receptas ir kaip tik po vyro zvejybos turiu pilna kamera upetakiu, tik suabejojau ar galima sudyti saldyta zuvi? Aciu uz pagalba

    AtsakytiPanaikinti