2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Granola su medumi


Kažkada seniai seniai( pradėjau kaip pasaką;)) buvau pirkusi pusryčiams dribsnių su riešutais, bet jų skoniu labai nusivyliau- kažkokie sausi, beskoniai, primenantys šieną( nors gal negaliu taip rašyti, juk šieno neragavau:)). Atsivertus Virtuvės Nuo...Iki... Nr.1- 2 akis" užkliuvo" už granolos recepto. Taigi, šį receptą pakoregavau pagal save ir volia...mes ją valgėme tą patį vakarą, nes nosis kuteno labai skanūs ir saldūs kvapai, kuriems nebuvo įmanoma atsispirti. Labai skanu su natūraliu jogurtu ir turbūt nepakartojama su šviežiomis uogomis...ech, laukiu vasaros. Aš gaminau iš pusės porcijos, jei norėsis daugiau dauginkit viską iš 2.
Reikia:
  • 220 g. avižinių dribsnių
  • 30 g. lazdyno riešutų
  • 30 g. džiovintų spanguolių
  • 30 g. razinų
  • 50 g. kokoso drožlių
  • 3 šaukštų saulėgrąžų
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 3 šaukštų medaus
  • 60 g. sviesto
  • saujelės džiovintų bananų( bananų traškučių)
Į dubenį suberiame avižų dribsnius, kokoso drožles, džiovintas spanguoles, razinas, saulėgrąžas, riešutus( pasmulkinau į dvi, tris dalis), vanilinį cukrų ir cinamoną. Išmaišome. Sviestą ištirpiname su medumi ir supilame ant mišinio. Skardą išklojame folija( o gal geriau būtų- kepimo popieriumi, nes bemaišant folija man suplyšo). Supilame paruoštą mišinį ir išlyginame šaukštu ar medine mentele, t.y. tolygiai paskirstome. Kepame 180 laipsniu karštumo orkaitėje apie 30 min. Nepatingėkite pamaišyti kas 10 min. Nes granola gali greitai pridegti. Kai mūsų skanumynas atvėsta įberiame smulkintų bananų traškučių ir suberiame į indus( kokie patinka) ir sandariai uždarome.


Skanių jums pusryčių.
Labai laukiu šviežių uogų...:)
Šaltinis: Virtuvė Nuo.. Iki... Nr. 1- 2 + keli šaukštai mano fantazijos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą