2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Pyragas su mascarpone ir persikais

Skanus pyragas nereikalaujantis daug darbo... bet turintis vieną blogumą- iškepus reikia atvėsinti ir dėti į šaldytuvą. Taigi pasimėgauti pyragu tik iškepus nepavyks. Pyragas kuo šaltesnis, tuo skanesnis.


Reikia:
  • 3 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 400 g mascarponės sūrio
  • pakelio vanilinio pudingo (40 g)
  • skardinės persikų (820 g.)
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų miltų
  • 3 kiaušinių
Tešlą atšildome, išklojame ja skardą ir subadome šakute. Pasiruošiame mascarponės masę. Mascarponę ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Suberiame miltus į masę ir išmaišome. Su visu persikų sirupu (iš skardinės) sumaišome pudingo miltelius ir supilame į mascarponės masę. Ji gaunasi gan skysta, nebijokite. Masę pilame ant tešlos ir išdėlioti persikus tokias ornamentais, kokie tik patinka.
Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinam ir dedame į šaldytuvą bent valandai susistovėti. Patiks mascarponės ir pudingų mėgėjams.
Kūrybingų persikinių ornamentų;) dėliojimo.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą