2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Dvarininkės obuolių pyragas

Obuolių pyragų klasika. Puikus prie puodelio kavos ar arbatos jaukią rudens popietę.


Reikia:
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės bulvių krakmolo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g obuolių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.

5 komentarai:

  1. Atrodo nerealiai skaniai :) Aš šiemet užsibrėžiau tikslą atrasti naują skaniausią obuolių pyragą. Būtinai įtrauksiu tavajį į bandymus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Renata, ačiū tau. Pyragas tikrai vertas išbandymo. sąraše laukia dar ne vienas iškeptas obuolių pyragas, tik niekaip neužtenka laiko įkelti įrašo. Bet dėl tavęs pasistengsiu;), o gal mano neaprašytasis ir yra tas tavo skaniausiasis:D
    P.S. Sveika sugrįžusi į vėjų miestą:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lauksiu lauksiu to kito pyrago :)
    Ačiū, malonu čia grįžti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gražu. Viso nereikia, užtektų ir gabaliuko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai kepsiu kitą kartą pavaišinsiu, būtinai:)

    AtsakytiPanaikinti