2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Cukinijų žiedai įdaryti rikota ir paskandinti alaus tešloje


Intriguoja? Labai skanus karštas užkandis.
Nors jau ruduo, tačiau mano cukinijos žydi kaip pašėlusios:). O jei žydi, tai tuos žiedus reikia prasmingai panaudoti.
Šį puikų receptą radau Braškės su pipirais tinklaraštyje.



Reikia:
  • cukinijų žiedų
  • rikotos 100 g
  • 1/ 2 agurko
  • saujos džiugo ar kito kietojo sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • petražolių
Alaus tešlai reikia:
  • 2- 3 šaukštų miltų
  • alaus
  • druskos
Pirmiausia išplauname cukinijų žiedų tiek vidų, tiek išorę. Pašaliname viduje esančią kuokelę.


Rikotą sumaišome su tarkuotu džiugu ir burokine tarka tarkuotu agurku. Paskaniname  druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Šiuo įdaru prikemšame cukinijų žiedus.


Sumaišome iš alaus ir miltų tešlą, grietinės tirštumo. Pasūdome.
Cukinijų žiedus panardiname į tešlą ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, tol kol gražiai apskrunda.
Valgome karštus.

  
 
Skanaus.

2 komentarai: