2011 m. liepos 29 d., penktadienis

Konservuotos šparaginės pupelės


Pirmą kartą konservavau špagatines-oi:) ŠPARAGINES pupeles. Mūsų mažasis mėgėjas tų špagatinių, kaip jis vadina, pupelių. Taigi, mamai neliko nieko kito, tik priimti dar vieną, šiais metais konservavimo iššūkį.



Reikia:
  • 2-2,5 kg šparaginių pupelių
marinatui:
  • 2 litrų vandens
  • 2 šaukštų druskos
  • 8 šaukštų cukraus
  • 250 ml acto 
  • po lauro lapą į kiekvieną stiklainį
  • 10- 12 juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
  • po šaukštą alyvuogių aliejaus į kiekvieną stiklainį 
Pupeles nuplauname, nupjauname galiukus. Verdame apie 15 minučių, bet neperverdame. Išvirtas pupeles dedame į iškaitintintus stiklainius. Įpilame po šaukštą aliejaus ir užpilame išvirtu marinatu. Užsukame, apverčiame dangteliu į apačią ir šiltai užklojame kol atvės.
... ir laukiame žiemos;)


3 komentarai:

  1. Įdomus receptas, nes reikia aliejaus. Ar jį pilat į marinatą, ar tiesiai į stiklainį?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau, taip užbūrė tas aliejus, kad labai neatidžiai perskaičiau receptą:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Panašiai konservuoju ir paprikas. Būtinai pasidalinsiu receptu. O aliejus nėra nebūtinas:)

    AtsakytiPanaikinti