2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Veršienos guliašas su džiovintais baravykais+ pilno grūdo spaghetti


Kaštai vasaros dienai šis patiekalas gal ir netiks. Tačiau lietingai popietei ar sočiai vakarienei, kai norisi kažko daugiau nei salotų- pats tas.

Reikia:
  • 500 g veršienos
  • 2 morkų
  • 2- 3 skiltelių česnako
  • saujelės džiovintų baravykų
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto dižono garstyčių
  • rozmarinų
  • čiobrelio
  • bazilikų
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • svogūnų laiškų

Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti 30 minučių.
Veršieną supjaustome kubeliais, pasūdome, užberiame prieskoninių žolelių, pipirų ir smulkintų česnakų. Įdedame šaukštą dižono garstyčių ir viską gerai išmaišome. Paliekame mėsą 30 minučių pailsėti.
Tuo tarpu supjaustome šiaudeliais morkas ir išmirkusius grybus.
Mėsą apkepame ant sviesto. Kai mėsa gražiai apkepa, sudedame ją į puodą. Ten pat keliauja morkos ir džiovinti baravykai. Viską užpilame 2 stiklinėmis vandens ir troškiname apie 1 valandą. įdedame grietinę ir smulkintus žalumynus. Patiekiame su spaghetti makaronais.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą