2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Trapios tešlos pyragas su obuoliene


Obuoliai karaliauja visur ir visokiomis formomis:)

Reikia:
  • 110 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 250 g miltų
  • 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • saujos cukraus, viršui apibarstyti
  • uogienės, kokios mėgstat

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išsukame, tada įdedame kiaušinio trynį ir taip pat gerai išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviestinę masę. Gerai išmaišome( tiksliau išminkome). Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Likusią tešlą, rankų pagalba paskleidžiame kepimo formoje, padarome pagrindą ir kraštelius. Forma su tešla keliauja į šaldiklį 30 min.
Kai tešla jau apstingsta, aptepame uogiene( sunaudojau apie 300 ml.). Sušalusios tešlos dešrelę supjaustome griežinėliais ir apdedame pyrago viršų. Apiberiame saujele cukraus. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.


Vaišinamės kai pyragas visiškai atvėsta.
Labai skanus, tikrai.
Šaltinis: Little world

2 komentarai:

  1. Visi sita pyraga kepa ir giria - gal ir man reikia isbandyti; tavasis labai dailus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai išbandyk, jis to vertas. O iš tavęs sulaukti pagyrimo labai smagu, nes pas tave viskas dailu;)

    AtsakytiPanaikinti