2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis spanguolėmis

Jau ne kartą gamintas ir labai greitai suvalgomas patiekalas. Super silkė. Tikrai išbandykit, nenusivilsit.
Ačiū Viktorijai už nuostabų silkės receptą.



Reikia:
  • 2 silkių filė
  • 2 didelių svogūnų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 arbat šaukštelio rudojo cukraus
  • džiovintų spanguolių
Svogūnus supjaustome plonais žiedais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir kepame, kol suminkštės. Suberiame cukrų ir išmaišome. Paprastas cukrus tikrai netiks- bandžiau. Būtinai naudokit rudąjį. Kepame toliau, kol svogūnai paruduos.
Džiovintas spanguoles praplauname ir nusausiname, sumaišome su keptais svogūnais.
Silkę supjaustome centimetro storio griežinėliais.
Į lėkštutę sudedame silkės sluoksnį ir pilnais uždengiame ją karamelizuotais svogūnais.



Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą