2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

Skanus ką tik iškeptas, skanus pravėsęs. Bet rytojaus dieną- jis tikrai dangiškas. Rekomenduoju.



Reikia:
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 500 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų brendžio arba kalvadoso
Trupiniams reikia:
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 100 g sviesto
Atšildome sluoksniuotą tešlą ir iškočiojame ją, kad galėtume iškloti 26 cm dydžio kepimo formą. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Tešlą dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis:  žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl. 

2 komentarai:

  1. Aš pas Tave visuomet užsuksiu, kai obuolių pyragą ruošiuos kepti :) Visus norisi išbandyt!

    AtsakytiPanaikinti