2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Džiovinti pomidorai aliejuje



Reikia:
  • džiovintų pomidorų
  • 2000 ml acto 9 proc
  • 200 ml vandens
  • alyvuogių aliejaus
  • 3- 4 skiltelių česnako( kiekvienam stiklainėliui)
  • pipirų grūdelių
  • džiovinto baziliko
Pomidorus supjaustome ketvirčiais ir išdžioviname specialioje vaisių ir daržovių džiovyklėje arba orkaitėje.
Iškaitiname stiklainėlius.
Į puodą supilame vandenį ir actą, užverdame. Užvirus išjungiame  ir supilame džiovintus pomidorus bei česnako skilteles. Palaikome tik 3- 4 sekundes ir viską išimame lauk.
Į stiklainėlius dedame džiovintus pomidorus, česnakus, pipirus, džiovintus bazilikus. Užpilame alyvuogių aliejumi. Pridengiame dangteliais ir dedame į puodą kaitinti. Vandens pripilame, kad apsemtų 2/ 3 stiklainio. Kaitiname 10- 15 min., užsukame dangtelius ir laikome mėnesį vėsiai. Po mėnesio lepinamės džiovintais pomidorais.

Skanaus.
Adaptuota pagal: Visko po trupinėlį

1 komentaras: