Pyragas skanus, saldus su citrinine natele.
Reikia:
- 125 g minkšto sviesto
- 150 g cukraus
- 175 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- ½ a.š. kepimo sodos
- 100 g graikiško jogurto
- 3 kiaušiniai
- 100 g mėlynių (dėjau šaldytas)
- 100 g cukraus pudros
- 2-3 šaukštų citrinos sulčių
Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos
masės. Plakant po vieną įmušame kiaušinius. Į naminį jogurtą įdedame sodą ir išmaišome( taip ją nugesiname). Įmaišome naminį jogurtą į kiaušinių ir sviesto masę. Suberiame
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišome mėlynes.
Tešlą sudedame į kepimo formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių( kepiau 50 min.).
Cukraus pudrą išsukame su citrinos sultimis, apšlakstome atvėsintą pyragą.
Papuošiame mėlynėmis.
Skanaus.
Labai malonu, kad išbandei mano siūlomą receptą, perskaičius pas save pamačiau ir kelias klaideles, kurias buvo proga ištaisyti.
AtsakytiPanaikintiAš niekada sodos nemaišau su jogurtu, kefyru, grietine, tiesiog su miltais. O jau kai sumaišai viską kartu ir dedi kepti, tada reaguodama soda su rūgštimi ir iškelia kepinį. O jeigu nugesini prieš kepimą, tai kokia tada nauda?
Forelle, smagu, kad apsilankei.
AtsakytiPanaikintiO aš sodą visada užgesinu ir kepiniai man visad iškyla( šis pyragas taip pat buvo purus ir iškilęs), kad ir nugesinta soda. O jei negesini ar valgant jos nesijaučia.
Apsilankau dažnai, tik kad nekomentuoju (net gėda).
PanaikintiNaudojantis receptui ir dedant tiek sodos kiek parašyta, niekada ji nesijautė. Bet aš dabar dedu tik išvalytą sodą, kurios parveža iš Lenkijos. Gal su ja kitaip ir būna
Forelle, smagu, kad apsilankai, nors ir nekomentuoji;) Aš ir dažnai būnu tas tylusis lankytojas:)
AtsakytiPanaikintiO dėl sodos, tai gal surizikuosiu kitą kartą ir pabandysiu nenugesinti. Rezultatą parašysiu;)