Viršus traškus, o vidus minkštas. Labai skanūs.
Reikia:
- 10 g sausų mielių
- 3 stiklinių pieno
- 3 didelių kiaušinių
- 3/ 4 stiklinės sviesto
- 1/ 2 stiklinės cukraus
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 stiklinių miltų
1 st. pieno šiek tiek pašildome ir jame ištirpiname mieles. Dideliame
dubenyje lengvai paplakame kiaušinių trynius su 1/ 2 puod. pieno ir
lydytu sviestu. Supilame pieną su ištirpintomis mielėmis ir suberiame cukrų.Po truputi, pakaitomis, supilame pieną ir suberiame miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į vaflių tešlą. Dubenį
su tešla uždengiame
virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame1 – 2 val., kol tešla pakils
dvigubai. Blynus kepame vaflinėje.
Labai skanūs.
Šaltinis: Valgom Europą
kiek gramu sviesto reikia mazdaug, dekui
AtsakytiPanaikintiA,sviesto nesvėriau,matavau stikline.
AtsakytiPanaikinticia lydyto sviesto 3/4?
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau :) man patiko :)
AtsakytiPanaikinti