2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Belgiški vafliai širdelių pavidale:)


Viršus traškus, o vidus minkštas. Labai skanūs.

Reikia:
  • 10 g sausų mielių
  • 3 stiklinių pieno
  • 3 didelių kiaušinių
  • 3/ 4 stiklinės sviesto
  • 1/ 2 stiklinės cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 stiklinių miltų
 1 st. pieno šiek tiek pašildome ir jame ištirpiname mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakame kiaušinių trynius su 1/ 2 puod. pieno ir lydytu sviestu. Supilame pieną su ištirpintomis mielėmis ir suberiame cukrų.Po truputi, pakaitomis, supilame pieną ir suberiame miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į vaflių tešlą. Dubenį su tešla uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame1 – 2 val., kol tešla pakils dvigubai. Blynus kepame vaflinėje. 
Labai skanūs.


Šaltinis: Valgom Europą

4 komentarai: