2011 m. sausio 18 d., antradienis

Trinta morkų sriuba


Kreminė, šilta sriuba su sūriu ir duonos gabalėliais. Patiks morkų mylėtojams... ji labai morkinė:)


Reikia:
  • 5 vnt. ( 300 g.) morkų
  • 2 nedidelių bulvių
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 800 ml. mėsos ar daržovių sultinio( aš viriau su mėsos sultiniu)
  • grietinės
  • 1 šaukšto sviesto( apkepinti svogūnams ir česnaką)
  • skrudintos duonos gabalėlių
  • tarkuoto fermentinio sūrio
  • prieskoninių žolelių
  • druskos
  • pipirų
Puode, kuriame virsime sriubą, dedame sviestą ir pakepiname kubeliais supjaustytus svogūnus ir skiltelę česnako. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir griežinėliais supjaustytas morkas. Supilame sultinį, paskaniname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Verdame apie 45 min. Blenderio pagalba sutriname sriubą. Pilame į lėkštę, įdedame šaukštą grietinės, skrudintos duonos ir tarkuoto sūrio.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą