2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Kepti makaronai su sūriu ir kumpiu


Originaliame recepte šiuos makaronus rekomendavo patiekti su kepta mėsa. Bet aš įdėjau kumpio gabalėlių ir patiekiau su salotomis. Buvo lengva, bet kartu ir soti vakarienė.

Reikia:
  • 200 g. makaronų
  • 130 g. fermentinio sūrio
  • 4-5 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 80 g. šaltai rūkyto kumpio
  • 1 skiltelės česnako
  • sviesto( skardelės patepimui)
  • muskato
  • druskos
  • pipirų
  Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio( tik nepervirkite, kad nesigautų košė). Perplauname šaltu tekančiu vandeniu ir paliekame, kad nuvarvėtų. Sumaišome kiaušinius, grietinę, tarkuotą sūrį, kubeliais pjaustytą kumpį, smulkintą česnaką. Įberiame druskos, pipirų ir truputį muskato.
Išmaišome makaronus su grietinės ir sūrio mišiniu. Sviestu patepame skardą ir sudedame makaronus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30- 35 min.
Skanaus.
Idėjos šaltinis: Valgių enciklopedija 2001

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą