Labai greitai ir be didelių sunkumų pagaminami pietūs. Ypač tinka, kai namuose yra daug neužbaigtų darbų. Įdedi į orkaitę ir pamiršti porai valandų( nors gal ir nepamiršti, nes nosį kutena be galo skanūs kvapai).
Reikia:
- 500 g. stirnienos kumpio
- 3 morkų
- 6-8 bulvių
- 1/2 paprikos
- 1 pomidoro
- 2 raugintų ar marinuotų agurkų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1/4 citrinos sulčių
- 2-3 grietinės
- 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
- 1 šaukšto vorčesterio padažo
- bazilikų
- rozmarino
- druskos
- pipirų
- petražolių
Mėsą apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol gražiai apskrus. Sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką, pakepiname dar pora minučių. Į stiklinį indą sudedame apkeptą mėsą, kubeliais pjaustytas bulves, morkas, papriką , pomidorą ir agurkus. Užpilame vandens tiek, kad viską apsemtų. Įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir viską išmaišome. Uždengiame indą ir dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepame apie 2 valandas.Į troškinį įdedame grietinę ir kepame atidengtą dar apie10-15 min.
Dedame į lėkštes ir apibarstome petražolėmis.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą