Mėsa iškepė sultinga ir tikrai labai skani.
Reikia:
- 1, 7 kg kiaulienos kumpio( nebūtina kepti tokio didelio gabalo:) )
- 1/2 butelio raudono vyno( naudojau pusiau saldų)
- prieskoninių žolelių( baziliko, mairūno)
- pipirų
- druskos
- 4-5 arbat. šaukštelių saldžiosios paprikos apvoliojimui
Prieš kepant mėsą apibarstome druska ir apvoliojame saldžiosios paprikos milteliuose( pasidaro tarsi plutelė).
Įvyniojame į foliją, dedame į skardą ir įpilame puse skardos vandens.
Kepame apie 2 val. 190-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Išvyniojus iš folijos kepame apie 10 min, kad apskrustų( ilgiau nekepkit, nes mėsa išdžius). Iškepusi mėsa buvo labai sultinga.
Nepatingėkit pasigaminti padažo, jis tikrai labai tinka.
Padažui reikia:
- 4 šaukštų majonezo
- 3 šaukštų pomidorų padažo
- 1 skiltelės česnako
- 1 arbat. šaukštelio džiovintų krapų
- šviežiai maltų pipirų
Na ir viskas...o dabar... skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą