Pirmą kartą mėsą marinavau su kefyru ir tikrai nenusivyliau, net gi priešingai- likau labai patenkinta rezultatu. Iškepusi mėsa buvo labai minkšta ir sultinga. Čia vis dėl to kefyro:)
Reikia:
- 400 g. kalakutienos krūtinėlės
- 1 stiklinės kefyro
- 1 arbat. šaukštelio kario
- 1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
- 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1 šaukšto vorčesterio padažo
- pipirų
- druskos
Kalakutieną supjaustome gabalėliais ir dedame į dubenį. Suberiame visus prieskoniu, užpilame kefyru ir viską gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų( aš palikau per naktį). Mėsą mauname ant medinių iešmelių ir kepame, keptuvėje ant įkaitinto aliejaus 10- 15 min., vis apverčiant. Manau, jei oras leidžia ir yra sąlygos, tai lauke, ant laužo kepta mėsytė būtų dar skanesnė.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą