2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Triušiena pomidorų sultyse

Sakykit ką norit, bet artėjant Kalėdoms visus apima kažkoks neapsakomas gerumo jausmas.
Šiandien namie radau mažą stebuklą...Jau ieškant rankinėje raktų prie namų durų, užuodžiau nepakartojamą kvapą... Atrakinus ir atvėrus duris buvau maloniai nustebus, kad tie kvapai- tikrai iš mūsų namų. Manęs laukė pietūs, kuriuos ruošė mano brangusi ir mūsų mažasis. Tokių nuostabių ir tobulų pietų nesugadino net tai, kad verdant bulves buvo įdėta du kart druskos( aš neištvėriau neįsikišus:)) ar nurauta trečdalis rozmarino( nes mažasis sugalvojo papuošti lėkštes;). Nokautas buvo, kai buvo patiesta staltiesė, uždegta žvakė, pateiktas vynas ir karštas be galo skanus maistas. Argi nešaunūs mano vyrai? Ar tai ne mažas  Kalėdinis stebuklas?
Dalinamės receptu su Jumis.


Reikia:
  • 1/2 triušio
  • 1 didelio svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių( baziliko, mairūno, rozmarino)
  • vorčesterio padažo
  • aitriųjų paprikų
  • 1 stiklinės naminių pomidorų sulčių( pomidorai, česnakai, paprikos)
  • 5 morkų
  • 3 šaukštų grietinės
Triušieną supjaustome gabalėliais, pasūdome, užbarstome pipirų ir prieskoninių žolelių.
Kubeliais supjaustome svogūną ir pakepiname ant šlakelio alyvuogių aliejaus ir gabalėlio sviesto. Kai svogūnai apkepa sudedame mėsą ir apkepame iš visų pusių. Sudedame susmulkintas morkas. Supilame pomidorų sultis ir įpilame vandens tiek, kad apsemtų mėsą. Uždengiame ir paliekame troškintis.
Troškiname apie valandą vis pamaišant. Įpilame vorčesterio padažo ir aitriųjų paprikų pagal norimą aštrumą t.y ragaujam. Įdedame susmulkintą česnaką.  Įdedame grietinės ir dar patroškiname apie 20- 30 min. kol padažas sutirštėja.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą