2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Kibinai

Senai atrastas receptas, bet vis atidėliotas, nes manydavau, kad labai jau čia daug darbo, bet pasirodo visai greitai čia viskas pasidaro.
Pirmą kartą gaminti...bet tikrai ne paskutinį. Labai labai skanūs. Greitu laiku kepsiu vėl;) Jie mane užbūrė:D. Su puodeliu sultinio nepamainomi, kai už lango šalta.
Kepiau iš pusės originaliame recepte nurodytų produktų ir gavosi jų man 18, o jei norit 35, tiek kiek kepė Audrius spauskit čia arba padauginkit mano duotus produktus iš 2.



Tešlai reikia:
  • 500 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 225 g sviesto ar margarino
  • 100 g grietinės
  • druskos
Įdarui reikia:
  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 šaukšto grietinės
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių
Ruo­šiame tešlą. Kiau­ši­nius įku­liame į dubenį, atski­rai dubenėlyje pasi­lie­kame vieną trynį, kurį naudosime kibinų aptepimui. Įdedam šaukš­telį drus­kos, grie­tinę ir išplakame viską. Sude­dame supjaus­tytą kam­ba­rio tem­pe­ra­tū­ros sviestą ar mar­ga­riną ir mil­tus. Viską gerai išmin­kome. Tešla turi būti minkšta, netru­panti ir nelim­panti. Gaunasi labai smagiai minkoma ir elastiška. Tešlą dedame į šaldy­tuvą 30 minučių atšal­dyti. Galima ir per naktį laikyti šaldytuve.
Tuo tarpu ruošiame įdarą. Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, padruskiname, papipiriname , užberaime žolelių ir įdedame grietinę. Viską išmaišome.
Gaminame kibinus: imame gaba­lėlį teš­los, kočio­jame blyną, dedame mėsą, užspau­džiame pirštais ir užsukame. Trynį išplakame su šaukštu vandens. Kibi­nus apte­pame išplaktu try­niu. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­ros orkaitėje maž­daug 30 minučių.



Skanaus.

4 komentarai:

  1. Jau kepu, pas mane gavosi 8 vnt tik :) Bet dideli :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Inesa, pas tave didžiuliai gavosi, bet svarbu, kad skanūs;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, didziuli buvo, kita karta darysiu mazesnius. Bet labai skanus, tikrai dar kepsiu pagal Jusu recepta, nes skani tesla ir viskas puikiai gavosi. Aciu :)

      Panaikinti
  3. Džiaugiuosi, kad patiko ir tiko;)

    AtsakytiPanaikinti