Ačiū Aušrai už receptą.
Reikia:
- vienos silkėsfilė
- 100 ml vandens
- 3 nubrauktų šaukštų cukraus
- 3 šaukštų acto (9%)
- 1 vidutinio apelsino
- 1 nedidelio baltojo svogūno
- žiupsnio pipirų
- 2 lauro lapų
- nubraukto šaukštelio geltonųjų garstyčių grūdeliais
- cinamono žiupsnelis
Apelsinus švariai nuplauname ir nuplikome karštu vandeniu. Silkės filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir apibarstome cinamonu. Vandenį išmaišome su cukrumi kol cukrus visiškai ištirps. Įpilame acto ir pusės apelsino sulčių.
Likusią apelsino pusę supjaustome nestorais pusžiedžiais, Svogūną supjaustome plonais griežinėliais. Stiklainyje sluoksniuojame paeiliui - silkės gabalėlius, svogūnus, pipirus, lauro lapus, garstyčių sėklas ir apelsinų gabalėlius. Užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą mažiausiai parai.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą