2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Citrininiai biscotti su aguonomis


Reikia:
  • 145 g. miltų
  • 60 g. cukraus+ žiupsnelio apibarstymui
  • 1/4 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 25 g. aguonų
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 citrinos žievelės
  • žiupsnelio druskos
Dubenyje sumaišome visus sausus produktus( miltus, kepimo miltelius, aguonas, cukrų). Įtarkuojame citrinos žievelę( geltonąją dalį).
Kitame dubenyje kiaušinius išplakame su citrinos sultimis. Plakinį supilame į miltus( pasiliekame šaukštą plakinio aptepimui) ir gerai išmaišome. Suformuojame du pailgus kepaliukus ir dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepaliukų paviršių patepame likusiu kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukrumi.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Kai pravėsta iškepti biscotti, supjaustome riekelėmis ir apskrudiname 160 laipsnių orkaitėje apie 10 min.vieną biscotti pusę, o po to apverčiame ir tiek pat laiko skrudiname kitą.


Skanu tiek prie arbatos puodelio, tiek prie vyno taurės.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą