2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Pušų sirupo sausainiai su imbiero natele

Garuojantis puodelis arbatos...trapūs sausainėliai kvepiantys imbieru...gera knyga... šiltas pledas...ko dar reikia šaltai žiemos popietei?..


Reikia:
  • 70 g. sviesto
  • 70 g. cukraus
  • 40 g. pušų sirupo
  • 150- 250 g. miltų( pilti po truputį)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a. šaukštelis malto imbiero
  • žiupsnelis kardamono
Pušų sirupą, cukrų, sviestą pašildome, kad išsilydytų sviestas ir gerai išmaišome. Pušų sirupo masę atvėsiname. Į atvėsusią masę imušame kiaušinį ir po truputį pilame miltus. Minkome tešlą ir miltų dedame tiek, kad gautųsi kočiojama tešla. Suminkius dedame į maišelį ir į šaldytuvą 2- 3 valandom.
Dirbame toliau- kočiojam kuo ploniau ir išspaudžiame norimos formos sausainėlius. Perkeliame į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje keletą minučių.

Trapūs sausainėliai šaltos žiemos pavakariui...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą