2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Paryžietiškas obuolių pyragas


Turbūt vienas mano mėgiamiausių obuolių pyragų. Greitas ir labai labai skanus. Atvėsimo dažniausiai nebesulaukia, nes suvalgomas dar šiltas.

Reikia:
  • 1-1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 valgomo šaukšto kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 3 kiaušinių
  • 3 arbat. šaukštelių aliejaus
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 8 obuolių
  • 2 šaukštelių cinamono (kas mėgsta)
Pyrago užpilui:
  • 2- 3 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
Sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną. Įmušame kiaušinius, įpilame aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišome.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir įmaišome į tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame tešlą.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 35 - 40 min.
Tuo metu paruošiame užpilą. Sviestą ištirpdome, kiaušinį išplakame su cukrumi ir supilame tirpintą sviestą, gerai išmaišome. Plakinį užpilame ant pyrago ir dar pakepame 10 - 12 minučių.

P.S Labai skanus obuolių pyragas su traškia saldžia plutele.
Šaltinis: Mano namai" Obuolių pyragai" 2006

2 komentarai:

  1. O KIEK CUKRAU REIKIA I PAČIA PYRAGO TESLA :)?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, už pastebėjimą, jau parašiau cukraus kiekį ;)

    AtsakytiPanaikinti