2010 m. gruodžio 27 d., pirmadienis

Saldainiukai- tinginiukai



Tinginys kitaip... mažais kąsneliais...baltas... rudas... su razinomis ir migdolų plokštelėmis... su kokosu ir spanguolėmis...


Baltieji saldainiukai
Reikia:
  • 200 g. sausainių
  • 50 g.( 4 šaukštų)  spanguolių
  • 50 g.( 7 šaukštų) kokoso drožlių+ 70 g. saldainių apvoliojimui
  • 100 g. sviesto
  • 1/2 skardinės saldinto sutirštinto pieno
Rudieji saldainiukai
Reikia:
  • 200 g. sausainių
  • 50 g.( 4 šaukštų) razinų
  • 40 g.( 4 šaukštų) saulėgrąžų
  • 70 g. migdolų plokštelių saldainių apvoliojimui
  • 100 g. sviesto
  • 1/2 skardinės saldinto sutirštinto pieno 
  • 2 šaukštų kakavos
Sausainius susmulkiname. Kuo smulkiau sulaužysime sausainius, tuo lengviau bus formuoti saldainius.
Baltųjų saldainių ingredientus suberiame į vieną dubenį, o rudųjų į kitą. Ištirpiname sviestą( 200 g.), supilame sutirštintą pieną( visą skardinę). Pakaitiname porą minučių ir pusę masės supilame į dubenį, kur sudėti baltųjų saldainių ingrenientai. Gerai viską išmaišome. Likusią masę dedame ant viryklės, įdedame kakavą ir pakaitiname dar minutę. Masę supilame ant likusių ingredientų t.y.kur bus rudi saldainiukai. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą 15 minučių, kad saldainių masė apstingtų.
Formuojame saldainiukus. Baltuosius saldainius apvoliojame kokoso drožlėse, o ruduosius- susmulkintų migdolų trupiniuose. Saldainius dedame į šaldytuvą sustingti kokioms 3 val. Nors skaniausi būna sekančią dieną.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą