Reikia:
- 800 g veršienos kumpio
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- pipirų
- druskos
- prieskoninių žolelių
- 1/2 žiedinio kopūsto
Mornay padažui reikia:
- 2 šaukštų sviesto
- 2 kupinų šaukštų miltų
- 3 stiklinių pieno( apie 550 ml)
- druskos
- muskato riešuto
- 70 g parmezano
Veršieną supjaustome mažais gabalėliais, pasūdome, pabarstome pipirais ir prieskoninėmis žolėmis. Pakepiname ant lašelio aliejaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką.
Kai svogūnas pagelsta sudedame mėsą ir apkepame kol gražiai apskrunda. Įpilame stiklinę vandens ir troškiname ant silpnos ugnies apie 30- 40 minučių.
Apverdame žiedinį kopūstą( 5 minutes).
Ruošiame mornay padažą. Puode ištirpiname sviestą ir suberiame miltus, maišome šluotele kol miltai pagelsta, bet neparuduoja. Maišydami šluotele supilame pieną. Kaitiname ir maišome kol padažas sutirštėja. Pasūdome ir įberiame muskato riešuto bei smulkiai tarkuotą parmezano sūrį.
Į kepimo indą sudedame troškintą veršieną, žiedinius kopūstus ir viską apipilame mornay padažu.
Kepame 180- 200 laipsnių orkaitėje apie 30- 40 minučių.
Skanaus.