2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Lavašo vyniotinis su kriaušėmis, šokoladu ir lazdyno riešutais


Labai greitas ir labai skanus pyragas.

Reikia:
  • 1 stačiakampio lavašo
  • 4 kriaušių
  • 2- 3 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 100 g juodojo šokolado
  • 60 g lazdyno riešutų
  • rudojo cukraus ir cinamono pyragui apibarstyti
Kriaušes nulupame, supjaustome kubeliais ir apibarstome cukrumi, cinamonu bei kapotais lazdyno riešutais. Ištirpiname sviestą ir juo aptepame ištiestą lavašą. Sudedame kriaušių įdarą, apibarstome kapotu šokoladu ir susukame. Vyniotinį perkeliame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Likusiu sviestu aptepame vyniotinį ir apibarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Patiekiame šiltą su ledais( skanus ir atvėsęs).


Šaltinis: žurnalas" Virtuvė" 2011 Nr. 10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą