Labai skanus ir labai labai rafaeliškas tortas. Kepsim. Ir ne vieną kartą. Tikrai...
Reikia:
Biskvitui
- 5 kiaušinių
- 230 g cukraus
- 230 g miltų
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 20 g kepimo miltelių
- 65 g aliejaus
- 450 g grietinėlės
- 200g sviesto
- 1 indelio sutirštinto saldinto pieno
- 2 pakelių grietinėlės standiklio( 1 pak. 9g.)
- 50 g kokoso drožlių
- 200 ml vandens
- 1 citrinos sulčių
- 2 arbat. šaukštelių cukraus
Gautą masę supilame į 21 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes( originaliame recepte kepė 23 cm skardoje 35 min.). Tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku. Atvėsiname ir perpjauti į tris ar keturias dalis.
Gaminsime kremą. Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kambario temperatūros kondensuotu pienu . Supiltame kokoso drožles, gerai išmaišome. Paruoštą masę pusvalandžiui padedame į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos.
Sulaistymui skirtus produktus sumaišome.
Torto surinkimas:
1. Pasiruošiame torto lėkštę, į jos centrą pastatome 21 ar 23 cm. skersmens torto formos bortelius.
2. Į bortelius dedame pirmąjį biskvitą, jį sulaistome citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleidžiame 1/ 3 ar 1/4 paruošto kremo( priklauso į kiek dalių supjaustėt biskvitą).
4. Dedame antrąjį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome citrinų sirupu, sudedame antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartojame taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Atsargiai nusegame torto formos bortelius. Aptepame šonus likusiu kremu. Išdėliojame pirštelius, perjuosiame kaspinu.
5. Torto paviršių išlyginame, apiberiame kokoso drožlėmis ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Saulėta virtuvė