2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Prancūziškas obuolių pyragas

Pas David Lebovitz, štai kur radau šį nepaprasati skanų ir romu kvepiantį obuolių pyragą.


Reikia:
  • 110 g miltų
  • 2  kiaušinių( kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus 
  • 115 g sviesto
  • 3 šaukštų tamsaus romo
  • žiupsnelio druskos
  • 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 obuolių

Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Puode ištirpiname sviestą.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo, įdedame vanilinį cukrų ir galiausiai romą. Viską išplakame. Į kiaušinių masę pilame puse miltų ir išmaišome, tada pilame puse tirpdyto ir kiek pravėsusio sviesto. Atsargiai išmaišome ir supilame likusius miltus ir galiausiai likusį sviestą. Tešla gaunasi tarsi aksominė.
Tešlą supilame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi( naudojau atsegamą 23 cm skersmens formą).
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, supilame ant tešlos ir ranka ar mentele truputį įspaudžiame į tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Patikriname dantų krapštuku, jei jis sausas- pyragas iškepęs.


Skanaus

2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Susukta duonelė su prieskoninėmis žolelėmis, džiovintais saulėje pomidorais ir česnaku


Pikantiška, neįprasta ir skani tiek su taure vyno ar tiesiog garuojančia arbata, paskaninta lašeliu medaus. Išbandykit.



Reikia:
  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 1 stiklinės kukurūzų miltų
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbat. šaukštelio sausų mielių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
Įdarui reikia:
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus( 2 panaudojau iš džiovintų pomidorų)
  • 5 džiovintų saulėje pomidorų
  • saujos prieskoninių žolelių( petražolių, bazilikų, čiobrelių, mairūnų)
  • 4- 5 skiltelių česnako 

Šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų. Paliekame 15 minučių, kad suputotų mielės.
Į dubenį supilame miltus, druską, aliejų ir suputojusias mieles. Viską gerai minkome apie 5 minutes. Tada dedame į aliejumi pateptą dubenį ir paliekame valandai užklotą, kad tešla pakiltų.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Supjaustome smulkiai prieskonines žoleles, džiovintus pomidorus. Sukapojame česnaką ir viską užpylę aliejumi išmaišome.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome ir iškočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio.
Gautą blyną gausiai aptepame įdaru ir supjaustome juostelėmis.
Į skardą patiesiame kepimo popierių, imame juostelę, sukame į ritinėlį ir dedame į skardos vidurį. Imame sekančią juostelę ir sukame ant jau pradėto ritinėlio ir taip susukame visas juosteles.
Savo susuktą duonelę paliekame 30 minučių dar pakilti ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.



Skanaus.
Šaltinis: Skanus gyvenimas

2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Mielinis cinamono juostelių pyragas


Saulėtą rudens popietę, dar lauke, su garuojančios arbatos puodeliais, mėgavomės šituo pyragu. Dieviškai skanu...  Tikrai...
Net nepastebi, kaip rankos pačios tiesiasi ir plėšia dar vieną cukruotą lapelį...


Reikia:
  • 2  ir 3/ 4 puodelio miltų, plius keli šaukštai kočiojimui
  • 1/ 4 puodelio cukraus
  • 2 ir 1/ 4 a.š. sausų mielių
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
  • 50 g sviesto
  • 1/3 puodelio pieno
  • 1/ 4 puodelio vandens
  • 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 didelių kiaušinių
Įdarui reikia:
  • 50 g sviesto
  • 1 puodelio cukraus
  • 2  ir 1/ 2 arbat. šaukštelio cinamono


Sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje . Puode viriname pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsiname, kol tampa kūno temperatūros. Pilame pieną, vandenį, ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišome mediniu šaukštu, o po to minkome rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą miltų, kol taps lengviau minkoma. Man prireikė dar visų 6 šaukštų. Minkome apie 3 minutes. Po to dedame  į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir laikome šiltai, kol padvigubės ( apie 1 val).



Kai tešla pakyla, ją truputi paminkome ant miltuoto paviršiaus ir paliekame 5 minutes pailsėti. Tuo metu ištirpiname sviestą. Sumaišyti cinamoną ir cukrų. Plonai iškočiojame tešlą.Ištepame lydytu sviestu ir pabarstome cinamono cukraus mišiniu. Cukraus atrodys per daug,bet taip ir turi būti. Tešlą supjaustome juostomis( maždaug tokio pločio kokia jūsų kekso- duonos skarda), jas sudedame vieną ant kitos ir padaliname į 6 lygias dalis. Kepimo formą išklotjame kepimo popieriumi, sudedame tešlos juosteles ir paliekame pakilti (apie 40 min). Kepame 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos.


Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė

Belgiški vafliai širdelių pavidale:)


Viršus traškus, o vidus minkštas. Labai skanūs.

Reikia:
  • 10 g sausų mielių
  • 3 stiklinių pieno
  • 3 didelių kiaušinių
  • 3/ 4 stiklinės sviesto
  • 1/ 2 stiklinės cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 stiklinių miltų
 1 st. pieno šiek tiek pašildome ir jame ištirpiname mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakame kiaušinių trynius su 1/ 2 puod. pieno ir lydytu sviestu. Supilame pieną su ištirpintomis mielėmis ir suberiame cukrų.Po truputi, pakaitomis, supilame pieną ir suberiame miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į vaflių tešlą. Dubenį su tešla uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame1 – 2 val., kol tešla pakils dvigubai. Blynus kepame vaflinėje. 
Labai skanūs.


Šaltinis: Valgom Europą

2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sausainiukai- sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu

Paprasti, bet tikrai neprasti.;)



Reikia:
  • 1 stiklinės miltų
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/ 3 stiklinės cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • mėgstamos uogienės ar džemo
 Miltus, kepimo miltelius, cukrų sumaišome dideliame dubenyje. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų pagalba darome trupinius. Įpilame išplaktą kiaušinį ir išminkome iki vientisos masės. Jei tešla per lipni, įdedame dar miltų.
Ant kepimo popieriaus kočiojame tešlą vis pabarstydami miltais( nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepame mėgiamą uogienę ir suvyniojame į vyniotinį. Dedame į šaldytuvą 30 min.
Supjaustome tešlą griežinėliais ir dedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 minučių.
Tik iškeptus sausainius išimame iš skardos, nes vėsdami prilips.
Skanaus.
Šaltinis: Žiupsnelis druskos

2012 m. spalio 16 d., antradienis

Obuolių ir spanguolių pyragas

Labai skanus, saldžiarūgštis skonis. Plonytis ir trapus pagrindas ir saldžiarūgštis įdaras labai dera. Bet šis pyragas pridarė man daug darbo- orkaitę valiau gal valandą.Mat šildomos spanguolės pradėjo sproginėti, o jų sultys aptaškė visas orkaitės sieneles. Tad siūlau šį pyragą kepti prieš atliekant pirolizę, arba, jei jums patinka šveisti. Manau, kad orkaitę puikiai apsaugotų ir folija, kuria reikėtų pridengti pyragą. Tad jei pasiryžote, skaitykite toliau;)



Reikia:
  • 100 g sviesto
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštų vandens
Įdarui reikia:
  •  3- 4 obuolių
  • 1 stiklinės spanguolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo

Sukapojame sviestą, miltus ir cukrų. Įpilame vandens ir greitai išmaišome. Gautą tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kepimo skardą( 27 cm skersmens) patepame sviestu ir pirštų pagalba paskirstome tešlą skardoje ir ant jos kraštelių.
Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos. Ant obuolių užberiame spanguoles. Apiberiame cukraus ir krakmolo mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.


Adaptuota pagal: žurnalo" Mano namai" receptų knyga " Obuolių pyragai" 90 psl.

2012 m. spalio 2 d., antradienis

Obuolių plokštainis su razinomis


Reikia:
  • 500- 600 g obuolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 nepilnos stiklinės razinų
  • 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • žiupsnelio druskos
Ant viršaus reikia:
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto sezamo sėklų 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su cukrumi, įpilame lydytą sviestą, tada- vanilinio, druskos ir miltų mišinį. Suberiame razinas ir viską išmaišome. Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sudrėkinto šaukšto pagalba užtepame tešlą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame obuolių skilteles, apiberiame cukrumi, cinamonu ir sezamo sėklomis. Kepame 35- 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 56 psl.

2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

Skanus ką tik iškeptas, skanus pravėsęs. Bet rytojaus dieną- jis tikrai dangiškas. Rekomenduoju.



Reikia:
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 500 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų brendžio arba kalvadoso
Trupiniams reikia:
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 100 g sviesto
Atšildome sluoksniuotą tešlą ir iškočiojame ją, kad galėtume iškloti 26 cm dydžio kepimo formą. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Tešlą dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis:  žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl. 

2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Trapios tešlos pyragas su obuoliene


Obuoliai karaliauja visur ir visokiomis formomis:)

Reikia:
  • 110 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 250 g miltų
  • 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • saujos cukraus, viršui apibarstyti
  • uogienės, kokios mėgstat

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išsukame, tada įdedame kiaušinio trynį ir taip pat gerai išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviestinę masę. Gerai išmaišome( tiksliau išminkome). Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Likusią tešlą, rankų pagalba paskleidžiame kepimo formoje, padarome pagrindą ir kraštelius. Forma su tešla keliauja į šaldiklį 30 min.
Kai tešla jau apstingsta, aptepame uogiene( sunaudojau apie 300 ml.). Sušalusios tešlos dešrelę supjaustome griežinėliais ir apdedame pyrago viršų. Apiberiame saujele cukraus. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.


Vaišinamės kai pyragas visiškai atvėsta.
Labai skanus, tikrai.
Šaltinis: Little world

2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Dvarininkės obuolių pyragas

Obuolių pyragų klasika. Puikus prie puodelio kavos ar arbatos jaukią rudens popietę.


Reikia:
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės bulvių krakmolo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g obuolių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Baltas tinginio tortas


Greitas. Skanus. Saldus. Varškinis.

Reikia:
  • 400 g forminių sausainių 
  • 400 g varškės( 9% riebumo)
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų aguonų
  • mėlynių
  • šviežių mėtų lapelių

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Sulaužome sausainius, įberiame aguonas ir sukrečiame į varškės masę. Gerai viską išmaišome.
Torto formą patepame aliejumi( kad sustingus būtų lengviau išimti) ir sukrėtę masę, gerai suspaudžiame. Viskas. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošiame mėgstamomis uogomis.


Vaišinu saldžiu, baltu ir varškiniu tortu. O puodelį kavos ar arbatos jau patys kaip nors susiveikit;).
Skanaus.


Adaptuota pagal: Sezoninė virtuvė

Šamas su migdolų ir kukuruzų plutele

Puikus receptas. Sultinga žuvis. Tuščios lėkštės po pietų. Nekokios foto, (niekas nebeleido ilgai žaisti, kvapai užbūrė visiškai).



Reikia:
  • 500-600 g šamo filė 
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 1 arbat. šauštelio saldžiosios paprikos
  • 1 arbat. šaukštelio raudonėlio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • saujos migdolų
  • saujos kukurūzų dribsnių
Šamo filė supjaustome norimais  gabalėliais, pasūdome ir pabarstome pipirais.
Jogurtą sumaišome su paprikos milteliais, raudonėliu ir kapotu česnaku.
Žuvį apipilame jogurtu ir paliekame marinuotis kelioms minutėms.
Smulkintuvo pagalba susmulkiname kukurūzų dribsnius ir migdolus( bet ne iki miltų).
Žuvį apvoliojame dribsniuose ir riešutuose iš visų pusių.
Kepimo formą patepame aliejumi ir dedame žuvį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Gamyklėlė

2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Cukinijų žiedai įdaryti rikota ir paskandinti alaus tešloje


Intriguoja? Labai skanus karštas užkandis.
Nors jau ruduo, tačiau mano cukinijos žydi kaip pašėlusios:). O jei žydi, tai tuos žiedus reikia prasmingai panaudoti.
Šį puikų receptą radau Braškės su pipirais tinklaraštyje.



Reikia:
  • cukinijų žiedų
  • rikotos 100 g
  • 1/ 2 agurko
  • saujos džiugo ar kito kietojo sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • petražolių
Alaus tešlai reikia:
  • 2- 3 šaukštų miltų
  • alaus
  • druskos
Pirmiausia išplauname cukinijų žiedų tiek vidų, tiek išorę. Pašaliname viduje esančią kuokelę.


Rikotą sumaišome su tarkuotu džiugu ir burokine tarka tarkuotu agurku. Paskaniname  druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Šiuo įdaru prikemšame cukinijų žiedus.


Sumaišome iš alaus ir miltų tešlą, grietinės tirštumo. Pasūdome.
Cukinijų žiedus panardiname į tešlą ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, tol kol gražiai apskrunda.
Valgome karštus.

  
 
Skanaus.

2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Techniniai nesklandumai, sugrįžimas ir ANGRY BIRDS laidynė

Turėjau daug galvos skausmo ir nemalonių pojūčių, kai atsidariusi savo tinklaraštį radau, jog jis yra kenkėjiškas ir jame rasta virusų. Ne ne aš tų virusų pati neplatinau, tik turėjau kelias nuorodas, kurios neva buvo užkrėstos virusu. Iš pradžių labai supykau, nes juk tai vienintelė mano receptų užrašų knygelė, kitur jų nekaupiu. Ir be to nieko blogo nedarau, o tik rašau apie savo kulinarinius atradimus ir eksperimentus, ir še tau. Po to pyktis atlėgo ir prasidėjo nuoseklus darbas- visų įrašų peržiūra, trinimas nuorodų ir viso blogo skanavimas ar nebėra virusinių nuorodų. Galiu drąsiai pasakyti, kad dabar viskas tvarkoje:) Tad jeigu randate savo receptą, o nuorodos aktyvios į jūsų tinklaraštį nėra, neužpykit, nes kitaip nebūčiau grįžusi.


O dabar linksmesni dalykėliai. Prieš visus tuos nemalonius dalykėlius buvau maloniai nustebinta, nes Laumių namai paleido į mane laidynę. O su ja atskriejo dovanėlė iš Fazer.
Šiandien aš taikausi šia laidyne į savo kraštietę Aušrą Tarp vėjo gūsių ir dėkoju jai už stumtelėjimą pirmyn( ji žino kokį). Laidynė mano, o dovanos Fazer ir labai skanios. Ir pas tave atkeliaus dėžutė pilna saldainių ir spalvotų plunksnų.


Kai gausi dovanėlę, galėsi laidynę paleisti ir tu ir taip ką nors nudžiuginti:)


2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Kokteilis" Paslaptingas apelsinas"

Kavos ir apelsinų mėgėjams.




Reikia:
  • 130 ml kavos
  • 50 ml apelsinų sulčių
  •  vanilinių ledų( kiek tik norisi)
  •  saldinto kondensuoto pieno( pagal tai, kaip saldumo norisi)
Atšaldome paruoštą kavą. Į plakiklį sudedame visus ingredientus ir gerai išplakame. Ir viskas.
Skakaus.



Šaltinis: Paulig reklaminė knygutė" Šaltų kavos gėrimų ir desertų receptai"

2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Grikiniai blynai su sūdyta lašiša


Reikia:
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 2/3 stiklinės grikinių miltų
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • sūdytos lašišos
  • laiškinių svogūnų
  • krapų
  • grietinės
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Supilame pieną, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kiaušinių ir pieno plakinį. Išmaišome.
Kepame ant šlakelio aliejaus.
Patiekiame su šaukšteliu grietinės, lašišos juostele ir žalumynais.
Skanaus.

2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Salotos su traškia šonine ir kiaušiniais

Sočios, bet kartu ir lengvos... tikrai vertos dėmesio.
Vieno vakaro improvizacija...



Reikia:
  • salotų gūžės
  • 1 agurko
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 3 ridikėlių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 2 virtų kiaušinių
  • rūkytos šoninės( kiekį reguliuojam pagal norą)
  • sauja įvairių sėklų( saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kedrinių pinjų)
  • pipirų
  • druskos
Užpilui reikia:
  •  1/2 citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio garstyčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Salotas susmulkiname, pomidorus supjaustome ketvirčiais, griežinėliais pjaustome ridikėlius, kubeliais- svogūną, skustuko pagalba susmulkiname ilgomis riekelėmis agurką( taip įdomiau:)).
Apibarstome druska ir pipirais.
Išverdame ir griežinėlais supjaustome kiaušinius.
Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas.
Apiberiame salotas
Užpilui viską sumaišome ir apliejame salotas.
Apkepame šoninę.
Į lėkštę dedame salotas, ant viršaus dedame kiaušinius ir šoninę. Ir greitai viską valgome. Labai skanu.


Skanaus.

2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Kuskusas su morkomis, žirneliais ir vyšniniais pomidorais

Labai greita, skanu ir sotu.



Reikia:
  • kuskuso
  • 3- 4 morkų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1/2 stiklinės žirnelių
  • 12- 15 vyšninių pomidorų
  • laiškinių svogūnų
  • aliejaus
  • druskos
Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Išverdame morkas ir žirnelius. Svogūną susmulkiname ir apkepame. Pomidorus supjaustome ketvirčiais. Kuskusą paruošiame pagal instrukciją ant pakelio. Viską sudedame į vieną dubenį ir gerai išmaišome, apibarstome laiškiniais svogūnais. Ir lepinamės lengva vakariene.


Vis vien neištveriu nepasigyrusi, viskas išskyrus kuskusą mano rankomis užauginta:). Pirmą kartą, vat ;).
Skanaus.

2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Salotos su varškės sūriu

Skanu, gaivu, vasariška ir spalvinga.


Reikia:
  •  salotų lapų
  • vyšninių pomidorų
  • agurkų
  • ridikėlių
  • laiškinių svogūnų
  • 200 g varškės sūrio( šį kartą naudojau keptą varškės sūrį)
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų
  • 1 šaukšto moliūgų sėklų
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • druskos
  • pipirų
Susmulkiname salotas, vyšninius pomidorus, agurkus, ridikėlius, laiškinius svogūnus.
Medų pašildome, kad suskystėtų ir sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi.
Keptuvėje pakepiname visas sėklas ir atvėsiname.
Ant salotų dedame susmulkintą varškės sūrį, beriame sėklas, apšlakstome aliejaus ir citrinos, medaus mišiniu. Pabarstome druska ir pipirais.  Lengvai permaišome.


Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė " Šeimos kalendorius 2012 (birželio mėn.)

Virtos bulvių bandutės


Senų bulvių naikinimui šis receptėlis. Jei dar tokių turit- pabandykit. O jei neturit, tai laukit, kol šviežiosios pasens;).


Reikia:
  • bulvių
  • krakmolo
  • kiaušinio
  • druskos

Bulves išverdame ir atvėsiname. Tada sumalame.
Dubenelyje bulves suplojame ir padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

Įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinį.
Viską gerai išminkome.
Formuojame mažas bandutes ir pirštu įspaudžiame duobutę.
Verdame pasūdytame vandenyje( sudedame kai vanduo užverda). Kai bandutės iškyla, paverdame kelias minutes ir išimame lauk.
Patiekiame su grietine arba šoninės ir svogūnų padažu. Arba su abiem:).


Skanaus.