2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Baltas tinginio tortas


Greitas. Skanus. Saldus. Varškinis.

Reikia:
  • 400 g forminių sausainių 
  • 400 g varškės( 9% riebumo)
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų aguonų
  • mėlynių
  • šviežių mėtų lapelių

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Sulaužome sausainius, įberiame aguonas ir sukrečiame į varškės masę. Gerai viską išmaišome.
Torto formą patepame aliejumi( kad sustingus būtų lengviau išimti) ir sukrėtę masę, gerai suspaudžiame. Viskas. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošiame mėgstamomis uogomis.


Vaišinu saldžiu, baltu ir varškiniu tortu. O puodelį kavos ar arbatos jau patys kaip nors susiveikit;).
Skanaus.


Adaptuota pagal: Sezoninė virtuvė

Šamas su migdolų ir kukuruzų plutele

Puikus receptas. Sultinga žuvis. Tuščios lėkštės po pietų. Nekokios foto, (niekas nebeleido ilgai žaisti, kvapai užbūrė visiškai).



Reikia:
  • 500-600 g šamo filė 
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 1 arbat. šauštelio saldžiosios paprikos
  • 1 arbat. šaukštelio raudonėlio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • saujos migdolų
  • saujos kukurūzų dribsnių
Šamo filė supjaustome norimais  gabalėliais, pasūdome ir pabarstome pipirais.
Jogurtą sumaišome su paprikos milteliais, raudonėliu ir kapotu česnaku.
Žuvį apipilame jogurtu ir paliekame marinuotis kelioms minutėms.
Smulkintuvo pagalba susmulkiname kukurūzų dribsnius ir migdolus( bet ne iki miltų).
Žuvį apvoliojame dribsniuose ir riešutuose iš visų pusių.
Kepimo formą patepame aliejumi ir dedame žuvį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Gamyklėlė

2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Cukinijų žiedai įdaryti rikota ir paskandinti alaus tešloje


Intriguoja? Labai skanus karštas užkandis.
Nors jau ruduo, tačiau mano cukinijos žydi kaip pašėlusios:). O jei žydi, tai tuos žiedus reikia prasmingai panaudoti.
Šį puikų receptą radau Braškės su pipirais tinklaraštyje.



Reikia:
  • cukinijų žiedų
  • rikotos 100 g
  • 1/ 2 agurko
  • saujos džiugo ar kito kietojo sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • petražolių
Alaus tešlai reikia:
  • 2- 3 šaukštų miltų
  • alaus
  • druskos
Pirmiausia išplauname cukinijų žiedų tiek vidų, tiek išorę. Pašaliname viduje esančią kuokelę.


Rikotą sumaišome su tarkuotu džiugu ir burokine tarka tarkuotu agurku. Paskaniname  druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Šiuo įdaru prikemšame cukinijų žiedus.


Sumaišome iš alaus ir miltų tešlą, grietinės tirštumo. Pasūdome.
Cukinijų žiedus panardiname į tešlą ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, tol kol gražiai apskrunda.
Valgome karštus.

  
 
Skanaus.

2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Techniniai nesklandumai, sugrįžimas ir ANGRY BIRDS laidynė

Turėjau daug galvos skausmo ir nemalonių pojūčių, kai atsidariusi savo tinklaraštį radau, jog jis yra kenkėjiškas ir jame rasta virusų. Ne ne aš tų virusų pati neplatinau, tik turėjau kelias nuorodas, kurios neva buvo užkrėstos virusu. Iš pradžių labai supykau, nes juk tai vienintelė mano receptų užrašų knygelė, kitur jų nekaupiu. Ir be to nieko blogo nedarau, o tik rašau apie savo kulinarinius atradimus ir eksperimentus, ir še tau. Po to pyktis atlėgo ir prasidėjo nuoseklus darbas- visų įrašų peržiūra, trinimas nuorodų ir viso blogo skanavimas ar nebėra virusinių nuorodų. Galiu drąsiai pasakyti, kad dabar viskas tvarkoje:) Tad jeigu randate savo receptą, o nuorodos aktyvios į jūsų tinklaraštį nėra, neužpykit, nes kitaip nebūčiau grįžusi.


O dabar linksmesni dalykėliai. Prieš visus tuos nemalonius dalykėlius buvau maloniai nustebinta, nes Laumių namai paleido į mane laidynę. O su ja atskriejo dovanėlė iš Fazer.
Šiandien aš taikausi šia laidyne į savo kraštietę Aušrą Tarp vėjo gūsių ir dėkoju jai už stumtelėjimą pirmyn( ji žino kokį). Laidynė mano, o dovanos Fazer ir labai skanios. Ir pas tave atkeliaus dėžutė pilna saldainių ir spalvotų plunksnų.


Kai gausi dovanėlę, galėsi laidynę paleisti ir tu ir taip ką nors nudžiuginti:)


2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Kokteilis" Paslaptingas apelsinas"

Kavos ir apelsinų mėgėjams.




Reikia:
  • 130 ml kavos
  • 50 ml apelsinų sulčių
  •  vanilinių ledų( kiek tik norisi)
  •  saldinto kondensuoto pieno( pagal tai, kaip saldumo norisi)
Atšaldome paruoštą kavą. Į plakiklį sudedame visus ingredientus ir gerai išplakame. Ir viskas.
Skakaus.



Šaltinis: Paulig reklaminė knygutė" Šaltų kavos gėrimų ir desertų receptai"

2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Grikiniai blynai su sūdyta lašiša


Reikia:
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 2/3 stiklinės grikinių miltų
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • sūdytos lašišos
  • laiškinių svogūnų
  • krapų
  • grietinės
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Supilame pieną, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kiaušinių ir pieno plakinį. Išmaišome.
Kepame ant šlakelio aliejaus.
Patiekiame su šaukšteliu grietinės, lašišos juostele ir žalumynais.
Skanaus.

2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Salotos su traškia šonine ir kiaušiniais

Sočios, bet kartu ir lengvos... tikrai vertos dėmesio.
Vieno vakaro improvizacija...



Reikia:
  • salotų gūžės
  • 1 agurko
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 3 ridikėlių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 2 virtų kiaušinių
  • rūkytos šoninės( kiekį reguliuojam pagal norą)
  • sauja įvairių sėklų( saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kedrinių pinjų)
  • pipirų
  • druskos
Užpilui reikia:
  •  1/2 citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio garstyčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Salotas susmulkiname, pomidorus supjaustome ketvirčiais, griežinėliais pjaustome ridikėlius, kubeliais- svogūną, skustuko pagalba susmulkiname ilgomis riekelėmis agurką( taip įdomiau:)).
Apibarstome druska ir pipirais.
Išverdame ir griežinėlais supjaustome kiaušinius.
Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas.
Apiberiame salotas
Užpilui viską sumaišome ir apliejame salotas.
Apkepame šoninę.
Į lėkštę dedame salotas, ant viršaus dedame kiaušinius ir šoninę. Ir greitai viską valgome. Labai skanu.


Skanaus.

2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Kuskusas su morkomis, žirneliais ir vyšniniais pomidorais

Labai greita, skanu ir sotu.



Reikia:
  • kuskuso
  • 3- 4 morkų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1/2 stiklinės žirnelių
  • 12- 15 vyšninių pomidorų
  • laiškinių svogūnų
  • aliejaus
  • druskos
Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Išverdame morkas ir žirnelius. Svogūną susmulkiname ir apkepame. Pomidorus supjaustome ketvirčiais. Kuskusą paruošiame pagal instrukciją ant pakelio. Viską sudedame į vieną dubenį ir gerai išmaišome, apibarstome laiškiniais svogūnais. Ir lepinamės lengva vakariene.


Vis vien neištveriu nepasigyrusi, viskas išskyrus kuskusą mano rankomis užauginta:). Pirmą kartą, vat ;).
Skanaus.

2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Salotos su varškės sūriu

Skanu, gaivu, vasariška ir spalvinga.


Reikia:
  •  salotų lapų
  • vyšninių pomidorų
  • agurkų
  • ridikėlių
  • laiškinių svogūnų
  • 200 g varškės sūrio( šį kartą naudojau keptą varškės sūrį)
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų
  • 1 šaukšto moliūgų sėklų
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • druskos
  • pipirų
Susmulkiname salotas, vyšninius pomidorus, agurkus, ridikėlius, laiškinius svogūnus.
Medų pašildome, kad suskystėtų ir sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi.
Keptuvėje pakepiname visas sėklas ir atvėsiname.
Ant salotų dedame susmulkintą varškės sūrį, beriame sėklas, apšlakstome aliejaus ir citrinos, medaus mišiniu. Pabarstome druska ir pipirais.  Lengvai permaišome.


Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė " Šeimos kalendorius 2012 (birželio mėn.)

Virtos bulvių bandutės


Senų bulvių naikinimui šis receptėlis. Jei dar tokių turit- pabandykit. O jei neturit, tai laukit, kol šviežiosios pasens;).


Reikia:
  • bulvių
  • krakmolo
  • kiaušinio
  • druskos

Bulves išverdame ir atvėsiname. Tada sumalame.
Dubenelyje bulves suplojame ir padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

Įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinį.
Viską gerai išminkome.
Formuojame mažas bandutes ir pirštu įspaudžiame duobutę.
Verdame pasūdytame vandenyje( sudedame kai vanduo užverda). Kai bandutės iškyla, paverdame kelias minutes ir išimame lauk.
Patiekiame su grietine arba šoninės ir svogūnų padažu. Arba su abiem:).


Skanaus.

2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidorais


 Nors eilėje laukia ne vienas neaprašytas receptas, tačiau šis keliauja į pirmą vietą. Skubu pasidalinti su jumis.
Prieš gerų porą mėnesių daug tinklaraštininkių gamino šamą, o aš tik su pavydu nužvelgiau" skanias" foto. Šiandien ir mes valgėm šamą- pagautą mano vyro.


Tiesą pasakius, tai kitaip kaip paruošto šamo, kaip rūkyto ir neteko valgyti. Šis receptas tobulas, 10 balų iš 10. Labai labai skanu.


Reikia:
  • 250 g kuskuso
  • šamo filė( apie 400 g)
  • 1 raudonojo svogūno
  • 12( galima ir daugiau) vyšninių pomidorų
  • 1 citrinos
  • 1 šaukšto smulkinto šveižio rozmarino
  • aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • druskos
  • pipirų
  • miltų
Viską reikia daryti vienu metu:).  Žuvies filė supjaustome norimais gabaliukais ir įtriname druska pipirais, paprikos miltelias ir 1 tarkuotos citrinos žievele ir kapotu rozmarinu. Pagal instukciją ant pakelio paruošiame kuskusą. Pakepiname raudonąjį smulkintą svogūną. Supjaustome vyšninius pomidorus ketvirčiais. Sumaišome juos su pravėsusiais kepintais svogūnais ir įspaudžiame 1/2 citrinos sultis. Įmaišome paruoštą kuskusą.
Žuvį apvoliojame miltuose ir apkepame iš kiekvienos pusės po 2- 3 minutes.
Žuvį dedame ant kuskuso ir valgome.


Skanaus.

2012 m. liepos 17 d., antradienis

Paprastas rabarbarų pyragas


Kas paprasta, tas genialu...
Labai paprastas, greitai pagaminamas ir taip pat greitai suvalgomas, pyragas.
Jis man asocijuojasi su vaikyste- stiklinė šalto pieno ir gabalėlis pyrago.
Nors atvėsęs jis dar puikesnis- drėgnas, su lengva rūgštele.

Reikia:
  • 400 g rabarbarų
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio sodos
Rabarbarus nulupame ir susmulkiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sodą nugesiname parūgštintame  vandenyje. Supilame į kiaušinių plakinį. Suberiame miltus, išmaišome. Į tešlą suberiame smulkintus rabarbarus. Kepimo indą ištepame sviestu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.



Skanaus.

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Keptas varškės sūris

Greitas užkandis prie vyno taurės, bokalo alaus ar šiaip, kai norisi kažko... skanaus


Reikia:
  • varškės sūrio( naudojau 9% riebumo)
  • 2- 3 skiltelės česnako
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • mėgstamų prieskoninių žolelių( naudojau- mairūnus, raudonėlius, šalaviją)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų

Sūrį pabarstome prieskoniais, česnaku, apšlakstome aliejumi ir suvyniojame į kepimo popierių arba foliją. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., tada praskleidžiame popierių ir dar pakepame 10- 15 min., kad gražiai parustų.


Skanaus.

2012 m. birželio 16 d., šeštadienis

Vasaros kvapai ir skoniai. Šalta kinrožių ir braškių arbata

Labai gardi, labai kvapni ir gaivinanti šaltoji arbata.... ir dar labai vasariška. O jūs jau jaučiat vasara? Mes po truputį jau geriam svaigius vasaros kvapus ir skonius- šviežių prieskoninių žolelių, savo augintų salotų ir net sirpstančių pomidorų;).
Bet pats svaigiausias vasaros kvapas- laukinių sirpstančių žemuogių. Mes jau žemuogiavom:)




Nors ši gaivi arbata ne su žemuogėm, bet tikiu, kad jos taip pat labai derėtų.


Reikia( 1 litrui gėrimo):
  • 2 šaukštų kinrožių arbatos
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1/2 citrinos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 6- 8 braškių
  • 1 litro verdančio vandens

Kinrožes ir cinamono lazdelę užplikome verdančiu vandeniu, įdedame cukraus ir paliekame ataušti. Kai arbata atvėsta išimame kinrožes ir cinamoną, suberiame smulkintas braškes ir griežinėliais pjaustytą citriną. Patiekiame atvėsintą su ledukais .


Skanaus.


2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Krapai žiemai


Jei turite nemažai krapų, tai siūlau juos išsaugoti žiemai.
Kaip smagu, kai žiemą trūksta žalumos,o jūsų ką tik išvirtos bulvės pabarstomos krapais. Padažas arba sriuba papuošiama žiupsneliu krapų.


Reikia:
  • krapų
  • šaldymo indelio
Krapus nuplauname, nusausiname. Supjaustome norimo smulkumo ir gerai suspaudžiant sudedama į šaldymo indelį. O indelis keliauja šaldymo kameron ir laukia žiemos.


Paprasta, greita ir smagu, kai žiemą gali pajuasti vasaros aromatą.

Greitai paraugti agurkai


Viskas vyksta labai greitai: viską sudedame į indą ar maišelį, gerai pakratome ir pamirštame 2 valandom:) . Atsiminę, galime valgyti;).

Reikia:
  • 10 trumpavaisių agurkų
  • 1 šaukšto druskos
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • pundelio krapų
Agurkus nuplauname ir nupjauname galiukus. Česnaką ir krapus susmulkiname. Viską dedame į indą ir gerai( apie 2 minutes) pakratome. Paliekame 2 valandom kambario temperatūroje.
Skanaus.

2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Sveikas sumuštinis su mocarella, avokadu ir rukola


Viskas čia labai paprasta ir greita. Tereikia:
  • mėgiamos duonos
  • sviesto
  • prinokusio avokado
  • mocarellos
  • rukolos
  • saujelės pakepintų saulėgražų

Tepame duoną sviestu, dedame riekelę mocarelos, ant viršaus- avokado, rukolos lapelių. Apiberiame sausoje keptuvėje pakepintomis saulėgražomis. Pabarstome druska ir pipirais.


Skanaus.
Šaltinis: interneto platybes

Makaronų kriaukliukai su žirneliais ir grietinėle


Dieviškai skanu, greita, lengva ir sotu. Labai tinka lengvai vakarienei ar greitiems pietums. O šiam patiekalui ingredientus galima rasti beveik kiekvieno šaldytuve. Taigi pirmyn prie darbo:D

Reikia:
  • 500 g makaronų
  • 500 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 100 g šalto rūkymo kumpio
  • 1 stiklinės žirnelių( naudojau šaldytus)
  • 1/2 stiklinės permezano sūrio
  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • 1/2 stiklinės mėtų( šį kartą neturėjau, bet būtinai išbandysiu, kai tik jos paūgės mano eko darželyje:))
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2 svogūnų
  • druskos
  • pipirų
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką ir kumpį. Kai gražiai viskas apkepa, supilame vyną ir kaitiname kol beveik išgaruoja skystis. Supilame grietinėlę , žirnelius. Paverdame porą minučių. Pasūdome, pabarstome pipirais.
Ruošdami padažą užkaičiame puodą su vandeniu makaronams ir išverdame pagal instrukciją.
Išvirtus makaronus sudedame į padažą, išmaišome, Prieš patiekdami apiberiame mėtomis( jei turime) ir permezano sūriu.


Skanaus.

2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Burokėliai kitaip arba burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais


Pikantiškos ir neįprasto skonio burokėlių salotos. Malonus slyvų saldumas persipynęs su česnako aštrumu, burokėlių lengvume atrandamas ir graikinio riešuto skonis. Neįprasta, bet skanu.



Reikia:
  • 2 didelių virtų burokėlių
  • saujos džiovintų slyvų
  • saujos graikinių riešutų
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2- 3 šaukštų majonezo
  • drukos
  • pipirų
Išverdame burokėlius. Slyvas 30 minučių užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išmirkti. Burokėlius supjaustome smulkiais kubeliais, susmulkiname džiovintas slyvas, graikinius riešutus ir česnakus. Pagardiname pipirais, druska ir išmaišome su 2- 3 šaukštais majonezo.


Skanaus.
Idėja: iš parduotuvės "IKI" vitrinos:)