Nors eilėje laukia ne vienas neaprašytas receptas, tačiau šis keliauja į pirmą vietą. Skubu pasidalinti su jumis.
Prieš gerų porą mėnesių daug tinklaraštininkių gamino šamą, o aš tik su pavydu nužvelgiau" skanias" foto. Šiandien ir mes valgėm šamą- pagautą mano vyro.
Tiesą pasakius, tai kitaip kaip paruošto šamo, kaip rūkyto ir neteko valgyti. Šis receptas tobulas, 10 balų iš 10. Labai labai skanu.
Reikia:
- 250 g kuskuso
- šamo filė( apie 400 g)
- 1 raudonojo svogūno
- 12( galima ir daugiau) vyšninių pomidorų
- 1 citrinos
- 1 šaukšto smulkinto šveižio rozmarino
- aliejaus
- 1 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
- druskos
- pipirų
- miltų
Žuvį apvoliojame miltuose ir apkepame iš kiekvienos pusės po 2- 3 minutes.
Žuvį dedame ant kuskuso ir valgome.
Skanaus.
Ragavau ir aš Merkio šamų, tikrai be galo skanūs :) Tiesą pasakius, tikro, upinio šamo nesu valgius (tau gerai, kad yra kas pagauna :), nors sako, kad skonis labai skiriasi (upinis turėtų turėti dumblo kvapą ir skonį :) Rūkytas apskritai toks skanus, kad neįmanoma apsakyti, kažkas tarp vištienos ir žuvies. Rekomenduoju, Merkio šamus atveža ir į Klaipėdą :)
AtsakytiPanaikintiPritariu, puiki žuvis, nors mes Klaipėdoj ir taip turim iš ko rinktis...
Ačiū, Aušra už komentarą. Nesu aš valgiusi kitokio šamo, todėl negaliu tau pasakyti skiriasi jų skonis ar ne. Bet šis dumblu tikrai nepadavė:D. Buvo be galo skanus.
AtsakytiPanaikintiAha, mums klaipėdiečiams gerai, mes turtingi žuvimi. Va taip, va.