Saulėtą rudens popietę, dar lauke, su garuojančios arbatos puodeliais, mėgavomės šituo pyragu. Dieviškai skanu... Tikrai...
Net nepastebi, kaip rankos pačios tiesiasi ir plėšia dar vieną cukruotą lapelį...
Reikia:
- 2 ir 3/ 4 puodelio miltų, plius keli šaukštai kočiojimui
- 1/ 4 puodelio cukraus
- 2 ir 1/ 4 a.š. sausų mielių
- 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
- 50 g sviesto
- 1/3 puodelio pieno
- 1/ 4 puodelio vandens
- 1 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 didelių kiaušinių
- 50 g sviesto
- 1 puodelio cukraus
- 2 ir 1/ 2 arbat. šaukštelio cinamono
Sumaišome miltus, cukrų, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje . Puode viriname pieną ir sviestą, kol pastarasis ištirpsta. Pieną atvėsiname, kol tampa kūno temperatūros. Pilame pieną, vandenį, ir truputi paplaktus kiaušinius į miltus. Maišome mediniu šaukštu, o po to minkome rankomis. Jei tešla dar šiek tiek lipni, pilti po vieną šaukštą miltų, kol taps lengviau minkoma. Man prireikė dar visų 6 šaukštų. Minkome apie 3 minutes. Po to dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir laikome šiltai, kol padvigubės ( apie 1 val).
Kai
tešla pakyla, ją truputi paminkome ant miltuoto paviršiaus ir paliekame 5
minutes pailsėti. Tuo metu ištirpiname sviestą. Sumaišyti cinamoną ir cukrų. Plonai iškočiojame tešlą.Ištepame lydytu sviestu ir pabarstome cinamono cukraus mišiniu. Cukraus atrodys per daug,bet taip ir turi būti. Tešlą
supjaustome juostomis( maždaug tokio pločio kokia jūsų kekso- duonos skarda), jas sudedame vieną ant kitos ir padaliname į
6 lygias dalis. Kepimo formą išklotjame kepimo popieriumi, sudedame tešlos juosteles ir paliekame pakilti (apie 40 min). Kepame 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius paruduos.
Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė
Plėšiame po lapelį cukruoto gėrio ir skanaujame.
Skanaus pyrago ir gražaus dar likusio rudens.
Šaltinis: Citrinos žievelė