2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Belgiški vafliai širdelių pavidale:)


Viršus traškus, o vidus minkštas. Labai skanūs.

Reikia:
  • 10 g sausų mielių
  • 3 stiklinių pieno
  • 3 didelių kiaušinių
  • 3/ 4 stiklinės sviesto
  • 1/ 2 stiklinės cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 stiklinių miltų
 1 st. pieno šiek tiek pašildome ir jame ištirpiname mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakame kiaušinių trynius su 1/ 2 puod. pieno ir lydytu sviestu. Supilame pieną su ištirpintomis mielėmis ir suberiame cukrų.Po truputi, pakaitomis, supilame pieną ir suberiame miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu. Baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į vaflių tešlą. Dubenį su tešla uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame1 – 2 val., kol tešla pakils dvigubai. Blynus kepame vaflinėje. 
Labai skanūs.


Šaltinis: Valgom Europą

2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sausainiukai- sūkuriukai su juodųjų serbentų džemu

Paprasti, bet tikrai neprasti.;)



Reikia:
  • 1 stiklinės miltų
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/ 3 stiklinės cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • mėgstamos uogienės ar džemo
 Miltus, kepimo miltelius, cukrų sumaišome dideliame dubenyje. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštų pagalba darome trupinius. Įpilame išplaktą kiaušinį ir išminkome iki vientisos masės. Jei tešla per lipni, įdedame dar miltų.
Ant kepimo popieriaus kočiojame tešlą vis pabarstydami miltais( nes limpa prie kočėlo). Ant iškočioto blyno tepame mėgiamą uogienę ir suvyniojame į vyniotinį. Dedame į šaldytuvą 30 min.
Supjaustome tešlą griežinėliais ir dedame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15- 20 minučių.
Tik iškeptus sausainius išimame iš skardos, nes vėsdami prilips.
Skanaus.
Šaltinis: Žiupsnelis druskos

2012 m. spalio 16 d., antradienis

Obuolių ir spanguolių pyragas

Labai skanus, saldžiarūgštis skonis. Plonytis ir trapus pagrindas ir saldžiarūgštis įdaras labai dera. Bet šis pyragas pridarė man daug darbo- orkaitę valiau gal valandą.Mat šildomos spanguolės pradėjo sproginėti, o jų sultys aptaškė visas orkaitės sieneles. Tad siūlau šį pyragą kepti prieš atliekant pirolizę, arba, jei jums patinka šveisti. Manau, kad orkaitę puikiai apsaugotų ir folija, kuria reikėtų pridengti pyragą. Tad jei pasiryžote, skaitykite toliau;)



Reikia:
  • 100 g sviesto
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštų vandens
Įdarui reikia:
  •  3- 4 obuolių
  • 1 stiklinės spanguolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo

Sukapojame sviestą, miltus ir cukrų. Įpilame vandens ir greitai išmaišome. Gautą tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kepimo skardą( 27 cm skersmens) patepame sviestu ir pirštų pagalba paskirstome tešlą skardoje ir ant jos kraštelių.
Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos. Ant obuolių užberiame spanguoles. Apiberiame cukraus ir krakmolo mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.


Adaptuota pagal: žurnalo" Mano namai" receptų knyga " Obuolių pyragai" 90 psl.

2012 m. spalio 2 d., antradienis

Obuolių plokštainis su razinomis


Reikia:
  • 500- 600 g obuolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 nepilnos stiklinės razinų
  • 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • žiupsnelio druskos
Ant viršaus reikia:
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto sezamo sėklų 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su cukrumi, įpilame lydytą sviestą, tada- vanilinio, druskos ir miltų mišinį. Suberiame razinas ir viską išmaišome. Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sudrėkinto šaukšto pagalba užtepame tešlą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame obuolių skilteles, apiberiame cukrumi, cinamonu ir sezamo sėklomis. Kepame 35- 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 56 psl.

2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

Skanus ką tik iškeptas, skanus pravėsęs. Bet rytojaus dieną- jis tikrai dangiškas. Rekomenduoju.



Reikia:
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 500 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų brendžio arba kalvadoso
Trupiniams reikia:
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 100 g sviesto
Atšildome sluoksniuotą tešlą ir iškočiojame ją, kad galėtume iškloti 26 cm dydžio kepimo formą. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Tešlą dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis:  žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl. 

2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Trapios tešlos pyragas su obuoliene


Obuoliai karaliauja visur ir visokiomis formomis:)

Reikia:
  • 110 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 250 g miltų
  • 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • saujos cukraus, viršui apibarstyti
  • uogienės, kokios mėgstat

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išsukame, tada įdedame kiaušinio trynį ir taip pat gerai išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviestinę masę. Gerai išmaišome( tiksliau išminkome). Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Likusią tešlą, rankų pagalba paskleidžiame kepimo formoje, padarome pagrindą ir kraštelius. Forma su tešla keliauja į šaldiklį 30 min.
Kai tešla jau apstingsta, aptepame uogiene( sunaudojau apie 300 ml.). Sušalusios tešlos dešrelę supjaustome griežinėliais ir apdedame pyrago viršų. Apiberiame saujele cukraus. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.


Vaišinamės kai pyragas visiškai atvėsta.
Labai skanus, tikrai.
Šaltinis: Little world

2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Dvarininkės obuolių pyragas

Obuolių pyragų klasika. Puikus prie puodelio kavos ar arbatos jaukią rudens popietę.


Reikia:
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės bulvių krakmolo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g obuolių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.