2012 m. spalio 2 d., antradienis

Obuolių plokštainis su razinomis


Reikia:
  • 500- 600 g obuolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 nepilnos stiklinės razinų
  • 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • žiupsnelio druskos
Ant viršaus reikia:
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto sezamo sėklų 

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kambario temperatūros kiaušinius išplakame su cukrumi, įpilame lydytą sviestą, tada- vanilinio, druskos ir miltų mišinį. Suberiame razinas ir viską išmaišome. Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir sudrėkinto šaukšto pagalba užtepame tešlą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus sudedame obuolių skilteles, apiberiame cukrumi, cinamonu ir sezamo sėklomis. Kepame 35- 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 56 psl.

2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Dangiškas obuolių pyragas iš Normandijos

Skanus ką tik iškeptas, skanus pravėsęs. Bet rytojaus dieną- jis tikrai dangiškas. Rekomenduoju.



Reikia:
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 500 g obuolių
  • 50 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų brendžio arba kalvadoso
Trupiniams reikia:
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 100 g sviesto
Atšildome sluoksniuotą tešlą ir iškočiojame ją, kad galėtume iškloti 26 cm dydžio kepimo formą. Tešlos kraštelius prispaudžiame prie kepimo formos sienelių. Tešlą dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Nulupame ir supjaustome skiltelėmis obuolius. Keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir truputį pakaitiname. Sudedame obuolius ir kaitiname apie 7- 10 minučių. Nukeliame nuo kaitlentės ir įpilame brendžio.
Sluoksniuotą tešlą traukiame lauk iš šaldytuvo ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 minučių.
Kol kepa tešla pasiruošiame trupinius. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Pirštais įtrupiname šaltą sviestą ir suformuojame trupinius. Ištraukę iš orkaitės pyrago pagrindą, sudedame obuolių masę, o ant viršaus užberiame trupinius. Kepame 20- 25 minutes 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanaus.
Šaltinis:  žurnalo" Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 46 psl. 

2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Trapios tešlos pyragas su obuoliene


Obuoliai karaliauja visur ir visokiomis formomis:)

Reikia:
  • 110 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 250 g miltų
  • 2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • saujos cukraus, viršui apibarstyti
  • uogienės, kokios mėgstat

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išsukame, tada įdedame kiaušinio trynį ir taip pat gerai išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviestinę masę. Gerai išmaišome( tiksliau išminkome). Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Likusią tešlą, rankų pagalba paskleidžiame kepimo formoje, padarome pagrindą ir kraštelius. Forma su tešla keliauja į šaldiklį 30 min.
Kai tešla jau apstingsta, aptepame uogiene( sunaudojau apie 300 ml.). Sušalusios tešlos dešrelę supjaustome griežinėliais ir apdedame pyrago viršų. Apiberiame saujele cukraus. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.


Vaišinamės kai pyragas visiškai atvėsta.
Labai skanus, tikrai.
Šaltinis: Little world

2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Dvarininkės obuolių pyragas

Obuolių pyragų klasika. Puikus prie puodelio kavos ar arbatos jaukią rudens popietę.


Reikia:
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės bulvių krakmolo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g obuolių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Maišydami sudedame po vieną kiaušinį. Išsukame masę iki purumo. Suberiame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą apskritą atsegamą formą. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame ratu ant tešlos. Apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.( originale parašyta 25 min., bet man taip greit neiškepė).


Skanaus.
Šaltinis: žurnalo " Mano namai" receptai" Obuolių pyragai" 21 psl.

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Baltas tinginio tortas


Greitas. Skanus. Saldus. Varškinis.

Reikia:
  • 400 g forminių sausainių 
  • 400 g varškės( 9% riebumo)
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų aguonų
  • mėlynių
  • šviežių mėtų lapelių

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Sulaužome sausainius, įberiame aguonas ir sukrečiame į varškės masę. Gerai viską išmaišome.
Torto formą patepame aliejumi( kad sustingus būtų lengviau išimti) ir sukrėtę masę, gerai suspaudžiame. Viskas. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošiame mėgstamomis uogomis.


Vaišinu saldžiu, baltu ir varškiniu tortu. O puodelį kavos ar arbatos jau patys kaip nors susiveikit;).
Skanaus.


Adaptuota pagal: Sezoninė virtuvė

Šamas su migdolų ir kukuruzų plutele

Puikus receptas. Sultinga žuvis. Tuščios lėkštės po pietų. Nekokios foto, (niekas nebeleido ilgai žaisti, kvapai užbūrė visiškai).



Reikia:
  • 500-600 g šamo filė 
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 1 arbat. šauštelio saldžiosios paprikos
  • 1 arbat. šaukštelio raudonėlio
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • saujos migdolų
  • saujos kukurūzų dribsnių
Šamo filė supjaustome norimais  gabalėliais, pasūdome ir pabarstome pipirais.
Jogurtą sumaišome su paprikos milteliais, raudonėliu ir kapotu česnaku.
Žuvį apipilame jogurtu ir paliekame marinuotis kelioms minutėms.
Smulkintuvo pagalba susmulkiname kukurūzų dribsnius ir migdolus( bet ne iki miltų).
Žuvį apvoliojame dribsniuose ir riešutuose iš visų pusių.
Kepimo formą patepame aliejumi ir dedame žuvį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25- 30 minučių.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Gamyklėlė

2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Cukinijų žiedai įdaryti rikota ir paskandinti alaus tešloje


Intriguoja? Labai skanus karštas užkandis.
Nors jau ruduo, tačiau mano cukinijos žydi kaip pašėlusios:). O jei žydi, tai tuos žiedus reikia prasmingai panaudoti.
Šį puikų receptą radau Braškės su pipirais tinklaraštyje.



Reikia:
  • cukinijų žiedų
  • rikotos 100 g
  • 1/ 2 agurko
  • saujos džiugo ar kito kietojo sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • krapų
  • petražolių
Alaus tešlai reikia:
  • 2- 3 šaukštų miltų
  • alaus
  • druskos
Pirmiausia išplauname cukinijų žiedų tiek vidų, tiek išorę. Pašaliname viduje esančią kuokelę.


Rikotą sumaišome su tarkuotu džiugu ir burokine tarka tarkuotu agurku. Paskaniname  druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Šiuo įdaru prikemšame cukinijų žiedus.


Sumaišome iš alaus ir miltų tešlą, grietinės tirštumo. Pasūdome.
Cukinijų žiedus panardiname į tešlą ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, tol kol gražiai apskrunda.
Valgome karštus.

  
 
Skanaus.