Senai atrastas receptas, bet vis atidėliotas, nes manydavau, kad labai jau čia daug darbo, bet pasirodo visai greitai čia viskas pasidaro.
Pirmą kartą gaminti...bet tikrai ne paskutinį. Labai labai skanūs. Greitu laiku kepsiu vėl;) Jie mane užbūrė:D. Su puodeliu sultinio nepamainomi, kai už lango šalta.
Kepiau iš pusės originaliame recepte nurodytų produktų ir gavosi jų man 18, o jei norit 35, tiek kiek kepė Audrius spauskit
čia arba padauginkit mano duotus produktus iš 2.
Tešlai reikia:
- 500 g miltų
- 2 kiaušinių
- 225 g sviesto ar margarino
- 100 g grietinės
- druskos
Įdarui reikia:
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 1 šaukšto grietinės
- druskos
- pipirų
- prieskoninių žolelių
Ruošiame tešlą. Kiaušinius įkuliame į dubenį,
atskirai dubenėlyje pasiliekame vieną trynį, kurį naudosime kibinų aptepimui. Įdedam šaukštelį
druskos, grietinę ir išplakame viską. Sudedame supjaustytą kambario temperatūros sviestą ar margariną ir
miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti ir
nelimpanti. Gaunasi labai smagiai minkoma ir elastiška. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių atšaldyti. Galima ir
per naktį laikyti šaldytuve.
Tuo tarpu ruošiame įdarą. Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, padruskiname, papipiriname , užberaime žolelių ir įdedame grietinę. Viską išmaišome.
Gaminame kibinus: imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame pirštais ir užsukame. Trynį išplakame su šaukštu vandens. Kibinus aptepame išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių.
Skanaus.