2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Kepta kalakutienos krūtinėlė prieskoninių žolelių apvalkale


Minkščiausiai, kada nors iškepusi mėsytė. Ką tik iškepusi labai skanu su salotomis. O atvėsusią dedame ant riekelės duonos ir turime greitus, sočius ir sveikus pusryčius.


Reikia:
  • 700 g kalakutienos krūtinėlės
  • 2 šaukštų majonezo
  • druskos
  • pipirų
Apvoliojimui
  • 3 šaukštų viduržemio jūros prieskonių mišinio( kaledra, česnakai, bazilikai, kvapieji pipirai, svogūnai, raudonėliai, čiobreliai, daržiniai dašiai, paprika)
  • 1 šaukšto mairūnų
Mėsą nuplauname, nusausiname, apibarstome druska, pipirais. Uždedame majonezo ir įmasažuojame į mėsą. Paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Išsimarinavusią mėsą apvoliojame prieskoninėse žolelėse. Apvoliotą mėsą apkepame keptuvėje, ant šlakelio aliejaus ir gabalėlio sviesto, iš visų pusių (apie 3 min kiekvieną pusę).

 
Dedame apkeptą mėsą į foliją ir suvyniojame. Įvyniotą mėsą dedame į skardą. O į skardą įpilame vandens (apie 1/2 skardos). Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 30 minučių.


Skanaus.

5 komentarai:

  1. Man tik įdomu, ką duoda vanduo skardoje, jei mėsa suvyniota į foliją? Juk ji ir taip kepa tik savo sultyse (žinoma, jei gerai įvyniota), ir to vandens ar jo garų tikrai negauna... Gal ko nežinau? Šiaip, kalakutiena folijoj - puikumėlis, tik kepimo laikas ar ne per ilgas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ausrra, kai pabandžiau mėsą kepti šiuo būdu, kitaip jau ir nebekepu. Mėsa tarsi iškepa ir išverda vienu metu. Gaunasi labai minkšta ir sultinga. Niekad nėra iškepusi taip, kai nepilu vandens, nors ir gerai įsuku į foliją. Visa paslaptis;)
    Dėl kepimo laiko, tai aš kepiau naminio kalakuto krūtinėlę, todėl ir laikas ilgesnis. Ir dar gabalėlis toks storesnis, ne į pailgumą. Manau pirktinis greičiau iškeptų. Namininė paukštiena nuo pirktinės labai skiriasi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, jei sakai, vadinasi žinai. Būtinai reiks pabandyt kada nors, šiaip visada kepu be vandens :) Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ausrra, išbandyk. Nepabandžius nesužinosi;). Šią idėją radau Neringos bloge, pabandžiau ir patiko. Gražaus savaitgalio:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rima,o kiek mazdaug reiktu kepti pirktine krutinele tokio pat svorio?Labai sudomino Jusu receptukad.Aciu!

    AtsakytiPanaikinti